Stedendriehoek

Nieuwe directeur Burgerweeshuis

DEVENTER – Per 1 januari 2017 zal Kelly Hammer (35) het directeurschap overnemen van Mano Scherpbier bij Stichting poppodium het Burgerweeshuis.

Hammer studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming en specialiseerde zich binnen de gemeente Enschede op het gebied van culturele innovatie en bedrijfsvoering. Als accounthouder van organisaties in de podiumkunsten en evenementenorganisatoren heeft ze vele verbindingen gelegd tussen culturele initiatiefnemers, instellingen en ondernemers in de stad. Haar overtuiging is dat popcultuur bijdraagt aan een levendige stad en een aantrekkelijk vestigingsklimaat.

Kelly Hammer over haar nieuwe functie: “Dit is een baan waarvan ik weleens hardop heb gezegd dat ik die graag zou willen bekleden. En nu is het zover! Ik verheug mij enorm om mij in te zetten voor een levendige popcultuur in de stad Deventer en haar regio.”
Ze is nu nog werkzaam als beleidsadviseur Cultuur Evenementen en Citymarketing bij de gemeente Enschede. “Een mooie stap vanuit haar functie in Enschede naar het Burgerweeshuis in Deventer. Met flink wat bestuurlijke ervaring en het netwerk op de juiste plek is Kelly Hammer degene die de verbouwing van het Burgerweeshuis als Club van de Toekomst in goede banen zal gaan leiden. Dit is een knettergoeie directeur voor het Burgerweeshuis!” aldus Thom Schipper, voorzitter bestuur Burgerweeshuis.