Stedendriehoek

Lezing Özcan Akyol in De Borkel

GORSSEL – Dinsdag 4 juli om 14.30 uur is schrijver Özcan Akyol te gast bij De Borkel Sutfene aan Hoofdstraat 61b. De rauwe beschrijvingen in zijn boeken ‘Eus’ en ‘Turis’ van het opgroeien in een Turks gezin en de eerste schreden op het criminele pad leverden de schrijver veel media-aandacht op. Hij is inmiddels columnist voor diverse bladen en een veel geziene talkshowgast.

Özcan Akyol woont en werkt in Deventer. Hij schreef de roman ‘Eus’ in 2012. Deze semi-autobiografische roman beschrijft het ontsporen van de puber Eus binnen een Turks-Nederlands gezin, dat bestaat uit een agressieve, drinkende en gierige vader en een liefhebbende, maar wat machteloze moeder. Het boek was Akyols sprong van straatschoffie tot ware literaire belofte.

Zijn tweede roman ‘Turis’ verscheen in 2016 en is een beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder geestige roman. De lezer wordt meegesleurd in de gezinsstrijd die dagelijks wordt aangewakkerd door de heer des huizes, Turis. Deze roman betekende de definitieve doorbraak van de schrijver in de Nederlandse literatuur.

In de voorverkoop kan men voor 5 euro entreekaarten kopen bij kantoorboekhandel Bechtle in Gorssel, Graafschap Bibliotheken Gorssel en in het Restaurant De Borkel in Gorssel. Aan de zaal kosten de kaarten 7,50 euro. (Foto: Bob Bronshoff)