Stedendriehoek

Joris’ Kerstboom voor het eerst in Deventer

DEVENTER – Dit jaar staat Joris’ Kerstboom niet alleen in ‘s-Hertogenbosch, maar voor het eerst ook in Leiden en Deventer. De grote kerstboom is de ontmoetingsplaats voor mensen die als antwoord op de vraag ‘Aan wie denk jij met Kerst?’ een foto in de kerstboom komen hangen. Joris Linssen spreekt met hen over de reden van hun komst en hoort de bijzondere en indrukwekkende verhalen van jong en oud. De kerstboom wordt, nadat alle foto’s erin zijn gehangen, in een majestueus licht gezet.

Het programma Joris’ Kerstboom laat mensen stilstaan bij een bijzondere levensgebeurtenis en biedt een plek om bijzondere verhalen te delen. Joris Linssen zoekt in dit kader nog bijzondere verhalen voor zijn kerstprogramma in Deventer. De opnames voor Joris’ Kerstboom zijn op zaterdag 17 december op de Brink, in het centrum van de stad, voor het monumentale Waaggebouw. Mensen uit het hele land komen naar Joris’ Kerstboom om er een foto in te hangen van een bijzonder persoon, die zij graag in het licht willen zetten. De grote kerstboom is een ontmoetingsplaats waar je elkaar ten huwelijk kunt vragen, een reddende engel bedanken, sorry zeggen, een hechte vriendschap bezingen etc. Zo groeit Joris’ Kerstboom uit tot een monument van mensen van betekenis. Op zaterdag 17 en zondag 18 december vindt voor de 26e keer ook het Dickens Festijn plaats in het historische Bergkwartier in Deventer. Ruim 950 personages uit de boeken van Dickens komen tot leven. Geheel in stijl zorgen een levende kerststal en -koor voor extra sfeer. Wie voor dit televisieprogramma van KRO-NCRV ook een foto in Joris’ Kerstboom wil hangen, kan zich aanmelden via een e-mail naar: joriskerstboom@kro-ncrv.nl . De inzender dient wel even te vermelden waarom de betreffende persoon belangrijk voor de aanmelder is en waarom die verdient in het licht te worden gezet.

Voor het zevende jaar is Joris’ Kerstboom aanwezig in ’s-Hertogenbosch, de stad waar de traditie van Joris’ Kerstboom is gestart. Op zaterdag 10, zondag 11 en zondag 18 december staat Joris Linssen op de Parade, het plein voor de St. Jan tijdens het Bosch Winterparadijs. Op vrijdag 16 december staat Joris’ Kerstboom op de Beestenmarkt in Leiden en op de 17e dus in Deventer. Joris Linssen: “Ik ben erg trots dat we dit jaar in drie steden staan met Joris’ Kerstboom. In ‘s-Hertogenbosch is het al een echte traditie. Het zou geweldig zijn als we dat ook in Leiden en Deventer voor elkaar krijgen. En wie weet misschien wel in heel Nederland!”
De TV-uitzending van Joris’ Kerstboom vindt plaats op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, rond 21.10 uur op NPO 2. Meer informatie over verhalen delen en de uitzending is te vinden op de website www.kro-ncrv.nl/joriskerstboom .