Stedendriehoek

In memoriam Fred Wiegman

DEVENTER – Het team van Nieuwsblad Stedendriehoek heeft deze week afscheid genomen van Fred Wiegman. Hij overleed op 60-jarige leeftijd, na een ziekbed van iets meer dan een jaar.

 

Fred kwam in april 2008 in dienst bij Uitgeverij Stedendriehoek als redacteur. Woonachtig in Deventer deed hij op kundige wijze verslag van evenementen en gebeurtenissen in zijn woonplaats, alsook in Apeldoorn en in Zutphen. Binnen het kantoor van de krant herinneren wij ons als collega’s zijn goede gevoel voor humor en vrolijke kwinkslagen.

Toen hij zich vorig jaar zomer vanwege vermoeidheidsklachten bij de huisarts meldde, ging het vlug. De diagnose was een schok. Natuurlijk in de eerste plaats voor zijn gezin, maar zeker ook voor ons. Het jaar dat volgde, was er één met ups en downs. Zeker in de beginfase van zijn ziekte kwamen er nog regelmatig hoopvolle berichten binnen en kort na het begin van 2016 vierde hij met zijn collega’s nog een feestje mee in restaurant Swinckels in Twello. Hij had het zichtbaar prima naar zijn zin.

En zo goed geluimd als hij die avond was, zo willen wij Fred ook herdenken. De laatste maanden werd ons duidelijk dat zijn gezondheid verder achteruit ging en dat we er rekening mee moesten houden dat hij binnen afzienbare tijd zou komen te overlijden. Dinsdagavond 23 augustus moest Fred, te midden van zijn dierbaren, afscheid nemen van het leven.

Wij, directie en medewerkers van Nieuwsblad Stedendriehoek, zijn Fred dankbaar voor zijn inzet, collegialiteit en de talrijke verhalen van zijn hand die onze krant de afgelopen acht jaar hebben verrijkt. Wij gaan hem erg missen en wensen zijn gezin heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.