Stedendriehoek

In het spoor van de Gorsselse Heide

GORSSEL – Ook zin het voorjaar? De natuur te zien ontluiken en te ruiken? Kom dan op zondag 15 april naar de Gorsselse Heide waar de struiken van de Gagel in bloei staan. Gagel is een typische plant voor veen- en heidelandschap en daarom zo goed als uit ons landschap verdwenen. Niet op de Gorsselse Heide.

In de winter kleuren ze het landschap diep rood. In april springen de knoppen van de Gagel open en krijgt het landschap opeens een zonnige gouden gloed. Niet veel later komen de bladeren aan de struiken, met een onvergetelijke kruidige geur. IVN-gidsen nemen u mee in het spoor van de Gagel.

De excursie op 15 april begint om 14.00 uur aan de Hoek Gerrit Slagmanstraat/Elzerdijk en duurt ongeveer twee uur. De organisatie is in handen van het IVN en de Marke Gorsselse Heide.

Naast gagel is er in april natuurlijk nog veel meer te zien op de hei: bloeiende planten, vlinders, vogels. Informatie over de excursie is verkrijgbaar via tel. 0575-493434.

De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Honden kunnen niet mee. Voor meer informatie over excursies op de Gorsselse Heide:

www.ivn.nl/zutphen; www.markegorsselseheide.nl