Stedendriehoek

Huis van de Hoofdpiet in de Bibliotheek

DEVENTER – De Bibliotheek op de Brink staat weer in het teken van Sint en Piet. De Hoofdpiet komt logeren in het Huis van De Hoofdpiet en daaromheen worden diverse activiteiten en voorstellingen georganiseerd. Op de doordeweekse middagen en in de weekenden zijn er knutselactiviteiten, theatervoorstellingen, films en er wordt natuurlijk gezongen en gedanst. Voorafgaand aan de intocht van Sinterklaas in Deventer vindt het afscheidsontbijt met de Hoofdpiet en hulppieten plaats, waarna de kinderen en Pieten in optocht naar de Welle vertrekken.

Doe-dagen
De Hoofdpiet blijft in de bibliotheek slapen en natuurlijk wordt er ook dit jaar weer volop geknutseld. Kinderen leren van oude spulletjes nieuw speelgoed te knutselen met Reinhart Voulon van Techniki en mogen zelf chocoladeletters maken met Lidy Lentelink van Sjokolaa uit de Walstraat. Een Sinterklaasfeest is geen Sinterklaasfeest zijn zonder schminken en het zingen van alle mooie Sinterklaasliedjes en de leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum die de spannendste verhalen over de Pieten voorlezen. De Toonwerkplaats laat kinderen als Pietje door een zelfgemaakte tekening lopen en de leerlingen van het AOC Twello bakken taartjes samen met de kinderen. En in alle filialen van de Bibliotheek liggen bouwplaten klaar om je eigen schoen te knutselen en te zetten. Kinderen die er een mooie tekening in doen kunnen een prijs winnen in de sinterklaas-kleurwedstrijd.

Film en theater
In huiskamerbioscoop De kleine Keizerin draaien prachtige Sinterklaasfilms waarin de Pieten allerlei spannende avonturen beleven.

Groot afscheidsontbijt
We nemen afscheid van de Hoofdpiet tijdens het grote afscheidsontbijt waarbij kinderen en hun ouders welkom zijn. Albert Heyn Binnenstad brengt ons speciaal voor het ontbijt allerlei lekkere broodjes en een eitje. Na afloop van het ontbijt vertrekt de Hoofdpiet met de Gele Verhalenbus naar de intocht en gaan alle kinderen in een grote optocht naar de Welle om Sinterklaas te verwelkomen. Alle ontbijtgasten mogen in het speciale vak helemaal vooraan om de Sint te begroeten. Kaartverkoop start op 26 november in bibliotheek Centrum. Maximaal 2 volwassenen per gezin en maximaal 6 kaarten.

Kijk voor meer informatie op: www.obdeventer.nl / www.facebook.com/huisvandehoofdpiet.nl