Stedendriehoek

Heel LOO Bakt op themafeest

LOO BATHMEN – Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni viert Loo Bathmen het jaarlijkse Loofeest op het terrein aan de Baarhorsterdijk/Looweg. Het jaarthema is ‘Heel LOO Bakt’. Dit thema keert op diverse momenten terug in het programma.

Het programma begint op vrijdagavond. De revue heeft dit jaar als titel ‘We bakken ze bruin’. Het toneel voor de revue is omgetoverd tot een café. Er wordt gezongen en gedanst in de kroeg en er komen bijzondere gasten langs. Er staat een bakwedstrijd op het programma en een ‘Oude Taartenrit’ met botsauto’s voor 45plussers. En in het kader van ‘Heel LOO Bakt’ bakken de medewerkers van de revue ze ook behoorlijk bruin. Het hoogtepunt van ‘Heel LOO Bakt’ is de uitdaging voor inwoners van Loo om zelfs iets te bakken. Een deskundige jury velt zaterdag een oordeel, waarna een High Tea begint om alle baksels te proberen.

Naast de vaste activiteiten zijn er een paar kleine veranderingen, waaronder de aanvangstijden bij de zeskamp en het vogelschieten. Ook de deelname aan de zeskamp is iets aangepast: behalve buurtschappen kunnen ook vriendengroepen zich inschrijven. En op de rommelmarkt van zondag mogen nu ook commerciële en particuliere handelaren plaatsnemen, maar het blijft een rommelmarkt.

Para Parachute: Virtual Reality
Tijdens het Loofeest kunnen bezoekers op zondagmiddag meemaken hoe het zou zijn om vanaf een grote hoogte aan een parachute naar de aarde te zweven. Eward Hage komt met zijn Para Parachute naar de feesttent. Hangend in een parachutetuig krijg je een Virtual Reality bril op en maak je een parachutesprong. Onderweg krijg je ‘wolkjes’ te zien waar je naar toe moet sturen om punten te verdienen. Het einddoel is een stadion waar je moet landen. Op een beeldscherm kan het publiek je stunts volgen. Om mee te doen betaal je twee consumptiemunten. Voor kinderen zijn er kleinere tuigjes.