Stedendriehoek

Hardloopevenement voor jong en oud

DIEPENVEEN – Op zondag 21 januari 2018 vindt weer de jaarlijkse Midwinterloop van de Diepenveense Sportclub (DSC) plaats. De Midwinterloop is een loopevenement met een recreatief karakter, waar veel sportievelingen hun uiterste best doen om een snelle tijd neer te zetten of misschien wel een persoonlijk record te lopen. Voor een aantal deelnemers is het bereiken van de finish al een grote uitdaging, maar niemand hoeft zich te forceren om op tijd binnen te zijn. Velen lopen dan ook groepsgewijs over het parcours, om zo samen te genieten van deze sportieve happening. Deelnemers ontvangen na afloop van deze 41e editie een leuke attentie.

Er zijn vier afstanden uitgezet in de prachtige bossen van landgoed De Hoek en de Kolkbos: 4,5 – 7 – 10 en 15 kilometer. De start is om 13.00 uur en men kan zich vanaf 12.00 uur inschrijven in clubhuis De Zunnebarg op het sportcomplex van DSC aan de Schuurmansweg.  In het clubhuis is voldoende kleed- en douchegelegenheid aanwezig en het biedt tevens de gelegenheid om iets te drinken of te eten, of om te genieten van een heerlijke kop erwtensoep.

Net zoals in voorgaande jaren vindt voorafgaand aan de Midwinterloop de Kidsrun plaats. De Kidsrun start om 11.00 uur en is bedoeld voor alle kinderen die een basisschool bezoeken (groep 1 tot en met 8). Kinderen die willen deelnemen, kunnen zich voor vrijdag 19 januari aanmelden via e-mail contact@middwinterloop-diepenveen.nl of op zondag 21 januari vanaf 10.30 uur in het clubhuis. In tegenstelling tot de deelnemers aan de Midwinterloop blijven de kinderen die meedoen aan de Kidsrun op het terrein van het sportcomplex, waar zij – afhankelijk van de leeftijd – 300 tot 600 of 1200 meter lopen. Deelname is gratis en alle kinderen ontvangen na afloop iets te drinken en als aandenken voor de prestatie een prachtige medaille.

De vele actieve vrijwilligers die ieder jaar met veel enthousiasme hun handen uit de mouwen steken om dit jaarlijkse loopfestijn tot een geweldige happening te maken, kunnen overigens nog wel ondersteuning gebruiken. Voor taken zoals parcoursbouwer, post, verkeersregelaar, tijdwaarnemer, omroeper of gastvrouw zijn zo’n veertig mensen nodig. Geïnteresseerden die het team willen versterken, kunnen een mail sturen naar contact@midwinterloop-diepenveen.nl.

Meer informatie over zowel de Midwinterloop als Kidsrun is te vinden op de website www.midwinterloop-diepenveen.nl.