Stedendriehoek

Grote namen op eerste Deventer Stadsfestival

DEVENTER – Het Deventer Stadsfestival is een nieuw evenement dat zaterdag 20 augustus plaatsvindt in het Rijsterborgherpark. De organisatie heeft voor deze primeur van het familiefestival bekende artiesten aan zich weten te binden, onder wie VanVelzen, Van Dik Hout, Kenny B, B-Brave, Handsome Poets, Lil’ Kleine, Giocatori, de Sluwe Vos en Feest DJ Ruud. Daarnaast is er kindertheater met Woezel & Pip.
De organisatie heeft als doel om een festival op te zetten van en voor de stad. “Naast een divers programma voor een brede doelgroep betekent dit ook dat er een grote betrokkenheid en sociaal draagvlak wordt gezocht. Naast een laagdrempelig initiatief met lage ticketprijzen en gratis entree voor de kinderen, kunnen ook inwoners van de stad eigen ideeën aandragen. Daarnaast zijn er veel vrijwilligersfuncties.”
Het evenement duurt van 12.00 uur tot middernacht. De afgelopen maanden hebben de organisatoren de ene beroemdheid na de andere binnengehengeld, waardoor het festival al bij voorbaat geslaagd is. Een van de grote publiekstrekkers is dit jaar de kindertheatershow van Woezel & Pip, die de eer hebben om het festival te openen. Woezel & Pip zijn bedacht en gecreëerd door actrice Guusje Nederhorst. Gebaseerd op haar liefde voor kinderen en dieren, schreef ze in 2003 de inmiddels zo bekende (kinder)verhalen en liedjes voor baby’s, peuters en kleuters over de leukste twee hondjes: de beste vriendjes Woezel en Pip. In de tovertuin beleven ze de leukste en spannendste avonturen.
Gedurende de dag zijn er diverse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Zo kunnen ze schilderen, worden geschminkt, watermonsters maken, bellen blazen en is er veel theater speciaal voor kinderen. Een apart ingerichte Kids Area, inclusief verschoonruimte, biedt tussen 12.00 en 18.00 uur de gehele dag vermaak.
Verder zijn er drie podia ingericht voor de muziek: de Mainstage, Dance en Techno. De vele artiesten die in Deventer optreden die dag, zijn keurig naar genre over deze podia verdeeld, zodat alle bezoekers ongestoord van hun favoriete muziek kunnen genieten. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten; lekkere hapjes en drankjes zijn te kust en te keur verkrijgbaar op het festival. Meer informatie is te vinden op de website www.deventerstadsfestival.nl. Tickets zijn online verkrijgbaar voor €15,‐ (exclusief servicekosten) en bij alle Primera-winkels in Nederland.
Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor het festival, kunnen uiterlijk vrijdag 12 augustus 15.00 uur een sms sturen (0,60 per sms). Sms: STEstads naar 4004. De winnaars krijgen telefonisch bericht.