Stedendriehoek

Goede Vrijdagmarkt in Deventer

DEVENTER – Traditioneel wordt de Deventer binnenstad op Goede Vrijdag – dit jaar op 14 april – bevolkt door stille kramers en standwerkers. Deze markt is één van de oudste, grootste en gezelligste jaarmarkten van Oost-Nederland.

De marktkooplieden hebben om 9.00 uur hun waren uitgestald en staan klaar om die aan de man of vrouw te brengen. De jaarmarkt wordt gehouden in de binnenstad van Deventer en staat opgesteld in de Zandpoort, op de Brink en in de Keizerstraat. De jaarmarkt loopt van Keizerstraat NS-station tot aan de Bokkinghang (IJssel) en sluit om 16.00 uur.

Op donderdag 13 april, na de winkelsluiting om 21.00 uur, worden de toegangswegen (Zandpoort, Keizerstraat, Korte Bisschopstraat, Kleine en Grote Overstraat, Polstraat, Assenstraat, Menstraat en Rijkmanstraat) voor voertuigen afgesloten. Vanaf dat moment wordt een begin gemaakt met de opbouw van de markt.
Voor een goed verloop van de jaarmarkt wordt voor de Brink en Zandpoort een parkeerverbod ingesteld van donderdag 13 april vanaf 19.00 uur tot vrijdag 14 april 20.00 uur. Dit alles wordt met duidelijke bebording aangegeven.
Ook aan de kinderen is gedacht: er is een draaimolen en er komt een Paasboerderij die in het teken staat van jonge dieren.

De Goede Vrijdagmarkt is één van de oudste jaarmarkten van ons land en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. De markt is zeer in trek bij de Deventer bevolking, maar trekt ook veel belangstellenden uit de regio. De slogan ‘De markt… van alle markten thuis, ook in de Gastvrije Hanzestad Deventer’ doet zijn naam nog steeds eer aan.