Stedendriehoek

Glasvezel in buitengebied Salland Zuid

DEVENTER – Het buitengebied van Deventer krijgt glasvezel. Een percentage van 63,4% van de inwoners heeft zich aangemeld voor een abonnement. Hiermee is het benodigde percentage van 50% gehaald om glasvezel te kunnen aanleggen.

Het gaat om huishoudens en bedrijven in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer, zo’n 2.800 huishoudens. Investeerder CIF is blij met de interesse voor glasvezel op het platteland. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, licht toe: “Het percentage van 63,4% is echt hoog. Het hoogste percentage dat we tot nu toe door middel van een vraagbundeling gehaald hebben. Vooral dankzij het bewonersinitiatief SallandGlas. Zij hebben zich samen met de ambassadeurs tot het laatste weekend ingezet om de benodigde 50% deelname te realiseren.”

Ook wethouder Frits Rorink van de gemeente Deventer is heel tevreden dat ook het buitengebied van zijn gemeente glasvezel krijgt. Rorink: “Met de aanleg van glasvezel in Salland Zuid gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. We hebben ook hier in Deventer er hard aan getrokken. Voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling in het buitengebied is de aanleg van glasvezel ontzettend belangrijk.”
Dit jaar start aannemer Volker Wessels Telecom bv nog met de voorbereidingen. De graafwerkzaamheden zullen in Salland Noord starten en vanuit daar verder gaan in Salland Zuid. De verwachting is dat eind 2017 de aanleg in Salland gereed zal zijn. Alle inwoners ontvangen hierover binnenkort meer informatie.