Stedendriehoek

Gegarandeerd een compliment dankzij Maison de Couture

DEVENTER – Je kunt er bijna niet ongezien voorbij lopen. En laat dat nu ook net de bedoeling zijn. Staand voor de etalage van Maison de Couture, kun je je vergapen aan de kleurrijke creaties die van de hand komen van José Veldkamp. En voor degenen die denken dat een op maat gemaakt kledingstuk financieel niet voor hen is weggelegd, die hebben het mis. Want een jurkje kost, afhankelijk van materialen en ontwerp, rond de 150 euro en een heerlijk warme winterjas zo’n 350 euro.

Vroeger maakten veel mensen zelf hun kleding om geld te besparen. Tegenwoordig maken veel mensen hun eigen kleding omdat het hartstikke hip is. Maar natuurlijk kan niet iedereen met een naaimachine overweg en dan is het zeker de moeite waard om eens binnen te lopen in de winkel of, beter nog, een afspraak te maken met José. “Dan heb ik alle tijd om mensen mijn werk te laten zien en al hun vragen te beantwoorden.”

Sinds 2010 houdt José zich bezig met het ontwerpen en op maat maken van kleding. Zij maakt daarbij gebruik van het systeem genaamd ‘Lutterloh Patroontekenen’. “Dit systeem werkt feilloos en wordt al sinds 1935 in Duitsland gebruikt. Toen ik ermee in aanraking kwam en ontdekte dat dit systeem in Nederland totaal onbekend was, ben ik mij er in gaan verdiepen. Inmiddels geef ik workshops door heel Nederland. Ook professionals werken inmiddels met Lutterloh.” Dat is de kracht van de ontwerpen van José: “Doe eens gek en ga voor kleur, een bijzondere en/of sjieke stof. Gegarandeerd dat je een compliment krijgt.”

Iedereen die zichzelf een kans wil geven tot een uitdagend en vernieuwend kledingstuk, kan terecht aan Nieuwstraat 68, waar Maison de Couture is gevestigd.