Stedendriehoek

Feestelijke opening stadhuis voor alle inwoners

DEVENTER – Het Deventer stadhuis opent in de tweede week van april officieel zijn deuren. Van woensdag 13 tot en met zondag 17 april zijn er allerlei feestelijke activiteiten. In het weekeinde kunnen inwoners het gebouw komen bekijken. Iedere Deventenaar krijgt daarvoor een uitnodiging. Medewerkers van de gemeente hebben op zaterdag 9 april een openingsfeest.

 

In het weekend van 15 tot en met 17 april kan men alle hoeken van het nieuwe stadhuis bekijken. Er zijn doorlopend rondleidingen door het hele gebouw. De rondgangen worden verzorgd door college- en raadsleden en medewerkers van de gemeente. De feestelijke opening wordt omlijst met muziek, theater, dans en toneel op verschillende plekken in het gebouw. Aan de voorzijde van het stadhuis is de tentoonstelling ‘Laag voor Laag – Archeologie en nieuwbouw in het bestuurlijk hart van Deventer’ te zien. Ook voor kinderen zijn er dit weekend verschillende activiteiten. De toegangstijden in het openingsweekend zijn: vrijdag 15 april van 16.00 tot 22.00 uur, zaterdag 16 en zondag 17 april van 10.00 tot 16.00 uur. Het feestprogramma is samengesteld met talloze partijen in de stad.

Deelnemers aan het kunstproject Deventer Raamwerk kunnen in het weekend van 12 en 13 maart hun eigen vingerafdruk terugzoeken in het stadhuis. Beeldend kunstenaar Loes ten Anscher en haar team begeleiden de bijna 2300 deelnemers naar ‘hun plek’ in het gebouw. Dit gebeurt in groepen. Alle deelnemers ontvangen een uitnodiging met het tijdstip waarop zij worden verwacht. Vanaf begin mei kunnen groepen rondleidingen volgen door het stadhuis. Men kan zich met een groep nu al aanmelden met het formulier op de website www.deventer.nl/rondleidingen.