Entertainment

Hot Pueblo Band: ‘Nog één keertje dan’

DEVENTER – De Hot Pueblo Band trekt de instrumenten weer uit de kast voor een optreden op maandag 18 april, Tweede Paasdag, om 15.00 uur in de ‘huiskamer van Deventer’. “Wees op tijd, want het belooft druk te worden”, adviseert Jules Rambonnet.

Ze blijven bescheiden terwijl ze onder het genot van een biertje op zaterdagmiddag in De Fermerie, gevestigd aan Muggeplein 9, hun stemmen smeren. Zanger en gitarist Jules Rambonnet: “We hebben hier twee keer eerder gespeeld, in 2016 en 2017. Wij bestaan al sinds 1970. De naam komt van een TV-serie waar ik destijds veel naar keek: ‘The Riffleman’. Ze hadden het altijd over Pueblo, dat is Spaans voor dorp en mensen. Ik vond dat wel een leuke bandnaam. In 1985 wijzigde ik het in Hot Pueblo toen ik besloot om mee te doen aan een talentenjacht van Ben Steneker. Ik wilde niet als Pueblo verliezen.”

Na het winnen van de talentenjacht werd ingeschreven voor het Nederlands kampioenschap voor countrymuziek. Er volgden optredens voor radio en tv en de band werd de vaste begeleidingsband van Nederlandse Countryzanger Ben Steneker.

Hot Pueblo bestaat momenteel uit Fred de Lange (bas), Roy Nolten (leadzanger), Victor Macare (gitaar), Jules Rambonnet (gitaar) en Harry Timmerman (drums). Zij spelen covers van bands die je net als de bandleden zelf tot de klassiekers kunt rekenen. Het repertoire bestaat uit rock&roll, ballads, soul…”Dat wat de mensen leuk vinden en in onze eigen stijl. We geven onze eigen expressie aan de nummers. Dat deden we in het verleden ook. Vaak was het beter dan het origineel”, aldus de musici.

Roy verwacht dat er een spin-off van het geplande optreden in De Fermerie zal komen. “Wanneer ik in mijn kennissenkring vertel over het optreden van onze Hot Pueblo Band, trekken ze gelijk hun agenda en noteren het met de opmerking ‘We komen’. De muziek die wij maken uit de jaren 60 en 70 verdwijnt langzamerhand. Er zijn al een aantal van onze muzikale vrienden overleden.’’
Bang om weer op de planken te staan zijn de vrienden niet. Roy: ”We durven dit wel aan omdat we door de wol geverfde muzikanten zijn. We spelen op routine.”
De Deventer drummer wacht een leuke verrassing, want vriend Roy haalt speciaal voor hem zijn Ludwig Blue Oyster drumstel van zolder.