Entertainment

Bomvol weekend met vette blues

DEVENTER – Herfst…tijd voor échte, snerpende en door je ziel snijdende blues. Daar weet blueskenner Han Koerhuis van De Fermerie alles van. In ‘zijn ‘café’ aan het Muggeplein zet Han op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november zijn bluesdroom neer met het eerste Noordenbergbluesfestival.

Han: “Ik heb dit altijd al willen organiseren. Het is een nieuw festival in Deventer en er zijn niet alleen veel bluesstijlen vertegenwoordigd, we hebben er ook een snufje West Coast-muziek aan toegevoegd. Het belooft een bomvol weekend te worden met een hoop vette blues. In ieder geval wordt het met zowel versterkte als akoestische muziek een zeer gevarieerd en uniek programma.” Je kunt voor dit driedaagse festival een passe-partout kopen voor €30,-. Dat betekent dus voor alle drie dagen entree. Voor een dag kost een ticket €15,-.

Noordenbergbluesfestival met uniek en gevarieerd programma

Volgens Han is het raadzaam om tijdig de toegangsbewijzen te regelen. “Voor zowel een passe-partout als los ticket geldt wel dat je deze echt op tijd moet kopen, want vol is helaas echt vol.” De tickets zijn verkrijgbaar via: www.yourticketprovider.nl/events/54925-noordenbergbluesfestival-3daags-blues-festival-deventer/

Uit de stal van Derksen
Het spits op 11 november wordt om 20.00 uur afgebeten door A.J. Plug en afgesloten door On The Blue Side met hun spetterende sound. “A.J. Plug is de beste blueszangeres van Nederland. Zij is al twee keer eerder bij ons te gast geweest. Ze komt uit de ‘stal’ van Johan Derksen en dat zij nog zo relatief onbekend is, begrijp ik niet. A.J. Plug won in 2016 de Dutch Blues Award voor beste blueszangeres. Na A.J. Plug betreedt On the Blue Side het podium, een band waar ik zeker voor zou blijven. Het is een Deventer blues rockband die hun hart hebben verpand aan de bluesrock met nummers van onder anderen Rory Gallagher, Joe Bonamassa en Walter Trout”, weet Han.

Duister en rauw
Zaterdag 12 november kun je vanaf 16.00 uur rustig warmlopen met een biertje en DeeJay Allard. Robert den Hartigh neemt om 17.00 uur het stokje over tot 18.15 uur. Deze door de wol geverfde muzikant speelde naast zijn solocarrière al in diverse blues-, surfrock- en folkbands. Han kent het repertoire: “Robert speelt een blend van opzwepende boogies, classic rock, duistere folkrock en rauwe Delta blues, met zowel een akoestische- als elektrische sound. Van ZZ Top tot Johnny Cash en van Chuck Berry tot Muddy Waters. Nummers uit het classic rock-tijdperk van artiesten als Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC en Black Sabbath komen zeker voorbij.”

Pink Floyd Project
Birdy 5 speelt daarna een half uur blues op saxofoons en dan is het van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur de beurt aan Bert Heerink en André Becker. “Zij gaan zonder enige twijfel weer een denderend akoestisch optreden neerzetten. Was je er in mei niet bij? Dan zou ik deze kans zeker niet laten lopen! Bert Heerink is geen kleintje te noemen. Hij werd voornamelijk bekend als zanger van de Nederlandse hardrockband Vandenberg met het nummer Burning Heart, dat ook internationaal succes had. Samen met André Becker zingt Heerink bij het Pink Floyd Project – NL waar hij de zangpartij van Roger Waters voor zijn rekening neemt. André Becker is één van de initiatiefnemers van Pink Floyd Project en speelde in 2011 en 2012 met de Oostenrijkse singer/songwriter Falco Luneau. Samen met Falco, Waylon en Van Dik Hout toerde hij langs alle grote podia van Nederland en bracht vervolgens ook nog een album met twee hitsingles uit. In het Pink Floyd Project is André verantwoordelijk voor de ondersteunende gitaarpartijen en zingt hij meest de tweede of derde stem”,  aldus Han.

Bluesgiganten
Zondag 13 november, de laatste dag van het Noordenbergbluesfestival, is voor niemand minder dan onvervalste bluesreuzen Sean Webster en Erwin Java. Erwin Java is dé bluesgitarist van ons land, die zijn sporen verdiende bij Cuby & The Blizzards, Herman Brood’s Wild Romance en King of the World. Sean Webster is een rasartiest uit het Verenigd Koninkrijk die in 2016 een Dutch Blues Award voor beste vocalist ontving. De Engelsman Sean Webster is gezegend met een karakteristieke rauwe stem: ergens tussen Joe Bonamassa en Joe Cocker. Als gitarist legt hij veel gevoel in zijn spel en bezit hij de gave om goede songs te schrijven. Sean heeft op zijn tours vele landen aangedaan, van Europa tot en met de Verenigde Staten. Hij verscheen op nationale televisie in Austin, in Texas, deed live sessies op BBC radio 2 en gaf verscheidene interviews in regionale radio- en televisieshows.

Voor meer informatie: www.facebook.com/DeFermerieDeventer/