Stedendriehoek

Elfde editie Deventer DansDagen

DEVENTER – Bureau Kunstcircuit verzorgt van donderdag 17 tot en met zondag 20 november de elfde editie van de Deventer DansDagen (DDD). Ook dit jaar is er weer een programma samengesteld met workshops, voorstellingen, een dance battle, een expositie, diverse proeflessen en de dansfilm La Danseuse. Nieuw dit jaar is het Deventer Danspaleis, een disco voor jong en oud. Traditiegetrouw wordt de week afgesloten met de voorstelling Deventer Danst!, waaraan meer dan 25 dansgroepen meedoen en diverse talenten uit Deventer.

Theaterschip, New Arts Deventer, Raster en Create Dance verzorgen speciaal voor DDD de Urban Dance Battle voor dansers uit Oost-Nederland (individueel en crews). Vrijdag 18 november is de finale te zien vanaf 19.00 uur in het Huis voor de Amateurkunst.

Workshops
Ook voor deze editie is weer een uitgebreid workshopprogramma samengesteld onder leiding van diverse gerenommeerde gastdocenten. Er zijn workshops voor dansers met en zonder ervaring, voor jonge dansers en de iets ouderen. Zoals de workshops Showdance en Jazz 40+ onder leiding van Ivana Diboune, twee workshops urban contemporary onder leiding van Dalton Dangelo Jansen en een workshop hiphop 30+.

Tijdens DDD zijn twee voorstellingen te zien in de Deventer Schouwburg. Op donderdag 17 november Maria Juncal & Company; met haar twee jonge dansers en vier muzikanten voert Juncal je mee in een spetterende nieuwe flamencoshow: ‘Flamenco Fantasy’! En op vrijdag 18 november Jakop Ahlbom’s eigen versie van Swan Lake, het Zwanenmeer. Hiervoor werkt Ahlbom opnieuw samen met de spannendste indierockband van Nederland, Alamo Race Track, die ook live op het podium staat. Beide voorstellingen starten om 20.00 uur.

Deventer Danspaleis
Dansen is leuk, maar samen dansen is nóg leuker. Deventer Danspaleis is een samenwerking van Deventer Dansdagen en Fooddock. De verbinding tussen jong en oud staat centraal, dus gezellig dansen met opa, oma, papa, mama, oom, tante, nichtjes, neefjes, kinderen en kleinkinderen op muziek uit de jaren ‘60, ‘70, ‘80 en ‘90. Er zal een Saturday Night Fever en Quickstep clinic worden gegeven onder leiding van Dansschool Eppink. Heel bijzonder is de korte dansvoorstelling van de dansende obers, die al je zintuigen op scherp zetten. Voor iedereen die weer eens een dansje wil wagen, is Deventer Danspaleis zaterdag 19 november van 18.00 tot 22.00 uur het juiste adres. Voor kinderen en volwassenen zijn er diverse (gratis) proeflessen.

Deventer Danst!
DDD wordt afgesloten met de voorstelling Deventer Danst! op zondag 20 november (14.30 uur) met weer volop ruimte voor danstalent uit Deventer. Aan de voorstelling doen onder meer mee: SVOD, All the Above, ALMAXdansstudio, ABS, Create Dance, Dansgroep de Eskape, Dance Factory Deventer, Dansatelier de Rozenfabriek, Keltisch Dansje, Leeuwenkuil, Apropos, Sheila’s buikdanscentrum, Studio DanZo en SVS.

De expositie van werken van Deventer amateurkunstenaars is te zien tot en met woensdag 30 november in Leeuwenkuil kunstencentrum. De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op de website www.deventerdansdagen.nl