Stedendriehoek

EK-host Deventer decor voor oefenwedstrijd Oranje

DEVENTER – Het Nederlands vrouwenelftal speelt op dinsdag 13 juni een wedstrijd tegen EK-debutant Oostenrijk. Aanvangstijd van het duel ter voorbereiding op WEURO2017 in stadion De Adelaarshorst in Deventer is 20.45 uur.

Eerder werd bekend dat het team van bondscoach Sarina Wiegman (zie foto) vier dagen eerder, op vrijdag 9 juni, in Breda oefent tegen WK-finalist Japan. De aftrap in het Rat Verlegh Stadion is om 18.30 uur.

Oranje en Oostenrijk stonden slechts tweemaal eerder tegen over elkaar. Beide duels werden gewonnen door de OranjeLeeuwinnen. Het laatste treffen dateert van 2006. Oranje boekte destijds in de WK-kwalificatiewedstrijd in Zwolle een 4-0 overwinning. Oostenrijk, nummer 24 van de FIFA World ranking, plaatste zich onlangs voor het eerst in de historie voor een EK en komt komende zomer tijdens WEURO2017 uit in poule C samen met Zwitserland, Frankrijk en IJsland.

De prijs voor losse kaarten voor de oefenwedstrijden van de OranjeLeeuwinnen is €10,-. Houders van een OnsOranje ClubCard krijgen 10% korting en groepen vanaf acht personen betalen €6,- per persoon. Tevens is er een korting van 50% voor kinderen tot en met 14 jaar. Kaarten zijn per direct te koop via OnsOranje.nl.

Primeur

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voor Vrouwen. Het UEFA Womens EURO 2017 heeft Breda Tilburg Rotterdam Utrecht Doetinchem Deventer en Enschede als speelsteden. Zestien teams waaronder de OranjeLeeuwinnen komen van 16 juli tot en met 6 augustus in actie. Duitsland is titelhouder de vrouwen van Oostenrijk België Schotland en Zwitserland maken hun debuut op een eindtoernooi. Portugal kwalificeerde zich als laatste voor het eindtoernooi via twee play-off-wedstrijden tegen Roemenië.