Stedendriehoek

Eerste Stadsmagazine een feit

Tientallen Deventenaren die elkaar nog nooit hadden ontmoet, hebben samen het ‘allereerste echte Stadsmagazine van Nederland’ gemaakt. Deventer WAAG(t)! is een ode aan het leven. Het goede leven, maar ook aan de obstakels als het leven je even niet toelacht. 

Maar het is méér. Het is ook een ode aan slimmigheid, aan ‘meer doen met minder’. Aan bewust leven. En vooral een ode aan mensen. Aan gewone Deventenaren die het leven mooier, leuker of interessanter maken. En een aanmoediging om met hen mee te doen. Zodat de beweging van ‘makers’ groter wordt.

Nog nooit hadden ze samen een magazine in elkaar gedraaid. Stadsgenoten die kunnen fotograferen, schrijven, illustreren, dichten, puzzels maken en recepten uitwerken. “Wat ze bindt is dat ze uit Deventer komen, in Deventer samen leven en het geWAAGd hebben dit avontuur samen aan te gaan!” aldus projectleider Jetske Schimmel van Raster Welzijn.

Stadsmagazine is vooral een ode aan mensen

“Hele kleine acties kunnen grote impact hebben, zoals het maken van dit magazine, daarom hebben wij ook gekozen voor de kleine letter -t achter WAAG. Sommigen van ons hadden nog nooit zoiets gedaan, wisten ook niet of we het wel konden. We hadden het druk thuis of in het werk, maar samen is het ons gelukt. We hebben met ons allen geleerd, elkaar beter leren kennen en een mooie lancering van Deventer WAAGt beleefd. Wie weet waar het nog toe leidt?” aldus de makers van het nieuwe magazine

Inhoud
Er is een globale indeling gemaakt van cultuur, natuur, portretten en doen. De humoristische noot ontbreekt zeker niet, zoals onderstaande anekdote:
‘Er was ooit een vrouw achter een kinderwagen met een sigaret in de mond. Vraagt haar kind aan haar, wie is dat, wijzend naar het standbeeld van Albert Schweitzer? Waarop moeder zegt: dat is Arnold Schwarzenegger’.
In het blad zelf is ook nog een flyer toegevoegd met waardevolle en praktische tips, ondermeer over regelingen bij een laag inkomen.

Deventer Twinkelfestival
De eerste editie van het ‘allereerste echte Stadsmagazine van Nederland’ was maandagavond, in aanwezigheid van burgemeester Ron König. Deze avond was ook de aftrap van het Deventer Twinkelfestival. Onder deze paraplu worden de komende periode verschillende activiteiten georganiseerd waarbij je de artikelen uit het tijdschrift écht kunt beleven.
Deventenaren krijgen zo een podium om hun kennis, kunde, passies en talenten te delen. Ze laten zichzelf zien in presentaties, optredens, workshops en tijdens ontmoetingsactiviteiten. “Er wordt geleerd én gelachen. Ben je van de partij? Super! Meld je uiterlijk 24 uur vóór aanvang van de workshop aan. Voor een aantal workshops zijn de plekken beperkt, dus wees er snel bij!” tipt Jetske.

De workshops die op het programma staan zijn: theatersport, vlogworkshop, kookworkshop, interactief stadsspel, escaperoom, borrel en foute muziekbingo en inspiratiewandeling. Heb je zelf een idee voor een workshop of wil je er een geven, dan ben je van harte welkom. Stuur dan een mail naar TamTam@rastergroep.nl