Stedendriehoek

Deventer Schouwburg presenteert programma 2016-2017

Foto: Maarten van der Wal

DEVENTER – Vanaf deze week ligt het programma 2016-2017  van de Deventer Schouwburg voor iedereen klaar. Op www.deventerschouwburg.nl is het programma te bekijken. Op het programma staan grote cabaretnamen zoals Bert Visscher (zie foto), Plien & Bianca, Hans Liberg en Lebbis, maar ook de nieuwe klucht van Jon van Eerd, musicals Into The Woods en A Chorus Line, een voorstelling over de grote drie: Adèle Conny Jasperina en de bijzondere  kerstspecial Elvis – I’ll Be Home For Christmas.

 

Naast grote concerten van De Edwin Evers Band,  Ruth Jacott, Danny Vera, Frank Boeijen, Miss Montreal en Jeroen van den Boom presenteert de Deventer Schouwburg dit seizoen een groot aantal tribute bands waaronder The Pink Project, The Dutch Eagles, The Analogues en de 3JS die het volledige album The Joshua Tree van U2 spelen. De Deventer Schouwburg heeft haar aanbod dans verbreed. Natuurlijk komen de dansers  van  Introdans weer naar Deventer en is er de  klassieke balletvoorstelling Sleeping Beauty. Terug van weggeweest is Conny Janssen Danst en voor de avontuurlijke bezoeker bundelen Jakop Ahlbom en ICKamsterdam hun krachten in de moderne versie van Swan Lake.

Veel bekende titels vindt men in het aanbod voor kinderen. Dolfje Weerwolfje, Brandweerman  Sam, Dirk Scheele en Ernst, Bobbie en de Rest. Mooie toneelstukken als de nieuwste Verleiders, Moeders en Zonen met Anne Wil Blankers en Paul de Leeuw, alsook de concerten van  de Stichting Kamermuziek Deventer en Het Orkest van het Oosten.

Het seizoen wordt op vrijdag 30 september geopend met een feestelijke avond met Jazz Orchestra of the Concertgebouw, de beste en meest swingende BigBand van Nederland. Ze openen het theaterseizoen met Culture Clash In the Mix. Na afloop van het concert is het feest in de hele Schouwburg.

Het programma is voor iedereen af te halen bij de kassa van de Deventer Schouwburg en verkrijgbaar op ruim 200 verspreidpunten in en om Deventer. Bezoekers die de afgelopen twee seizoenen minimaal twee voorstellingen bezochten, krijgen de brochure vanaf donderdag 12 mei thuis op de mat. De verkoop van kaarten geschiedt via www.deventerschouwburg.nl. De kassa  is bereikbaar op 0570-683500.