Stedendriehoek

Dertigste editie Cinekid in filmhuis

DEVENTER – Het heuglijke feit van dertig jaar Cinekid wordt in filmhuis De Keizer gevierd van 16 tot en met 23 oktober. Cinekid is een filmfestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar, dat jaarlijks in de herfstvakantie georganiseerd wordt.

 

Tijdens Cinekid zijn in De Keizer dagelijks meerdere jeugdfilms te zien. In de herfstvakantie kunnen de kinderen onder andere naar: Mijn Naam is Courgette (9+), Siv Gaat Logeren (4+), Pettson en Findus (5+, zie scènefoto), Bollie en Billie (5+), De Zoon van Winnetou (7+), Eliot & Me (8+) en The King of Ping Pong (11+).

Op zondag 16 oktober is de feestelijke opening van het festival, met een rode loper, ballonnen, slingers en kinderchampagne. Voor €1,- kunnen kinderen hun eigen wafel op een stokje (van Crêpes en Smoothies) versieren en daarna lekker opeten. Verder zijn er kleurplaten en is er van alles om te knutselen. Ook in de rest van de week kan de jeugd de wafels versieren, kleuren en knutselen voor aanvang van de films.

Op zondag 16 oktober om 10.00 uur en op donderdag 20 oktober om 09.00 uur kunnen de kinderen in hun mooiste pyjama of onesie ontbijten bij de film Siv Gaat Logeren. “We zorgen samen met De Noorman voor een lekker ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje. De entreeprijs voor ontbijt & film is €10,- (jeugdfilmfans €9,-)”, aldus Floor Savelkoel namens filmhuis De Keizer. “Help op dinsdag 18 oktober tussen 14.30 en 16.00 uur en op donderdag 20 oktober tussen 13.30 en 15.00 uur mee met het maken van een echte animatiefilm. Tijdens deze Animatieworkshop (5+) van Studio Z kun je doorlopend aanschuiven. Na afloop komt de film op YouTube te staan. In combinatie met een filmkaartje is deze workshop gratis. Zonder filmkaartje betaal je slechts €2,-.” Voor en tijdens Cinekid kan de jeugd meedoen aan een kleurplaatactie. Floor: “Lever uiterlijk zondag 23 oktober de speciale Cinekid-kleurplaat van Pettson & Findus in en maak kans op een mooi boek van boekhandel Praamstra.

Meer informatie over de films en activiteiten is te vinden op de website www.filmhuisdekeizer.nl en in de speciale Cinekid-folder, die onder andere te verkrijgen is in filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78. Kaartjes kopen en reserveren kan via de website en tijdens kassa-openingstijden in het filmhuis. Op werkdagen van 11.00 tot 13.00 uur kan men telefonisch reserveren via 0570-600515.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor een van de films, kunnen uiterlijk vrijdag 7 oktober 15.00 uur een sms sturen (0,60 per sms). Sms: STE<spatie>cinekid naar 4004. De winnaars krijgen telefonisch bericht.