Stedendriehoek

De Ronde van Vedett gaat door

DEVENTER – Na het succes van de vorige editie heeft de Stichting Koers en Cultuur besloten om de Ronde van Vedett dit jaar opnieuw te organiseren. Op maandag 17 april, Tweede Paasdag, vindt er wederom een wielerronde plaats door de smalle straatjes van het Bergkwartier en over de kasseien op de Brink.

“De afgelopen maanden zijn er voldoende sponsoren gevonden om dit mooie evenement door te laten gaan, want wat is er nu fantastischer dan te fietsen door de knusse straatjes van het Bergkwartier?” aldus Gerrit Wansink.
In de dagen voorafgaand aan de wielerronde is er een prachtig cultureel en sportief randprogramma.
In samenwerking met Filmhuis de Keizer worden er het hele weekend, van vrijdag 14 tot en met zondag 16 april (Eerste Paasdag), prachtige documentaires en films vertoond over wielrennen. Daarnaast is er op zaterdagavond een avondprogramma in De Hip, dat garant staat voor veel vertier met de daarbij behorende gasten en muziek. De precieze invulling hiervan wordt later bekend.
Op zondag 16 april kan men overdag kijken naar de Amstel Gold Race in De Hip en ’s avonds vindt daar de welbekende wielerquiz plaats. De Ronde van Vedett gaat op Tweede Paasdag om 11.00 uur van start. De diversiteit aan deelnemers mag van de organisatie, net als vorig jaar, weer groot zijn. “Jong en oud kan meedoen, ook de retroronde is weer van de partij.”
Aanmelden voor de Ronde van Vedett kan over een aantal weken. Houd hiervoor de Facebookpagina in de gaten.