Stedendriehoek

Dagje weg van het ziek zijn

DEVENTER – Het Borstcentrum Deventer Ziekenhuis verzorgt op zaterdag 7 oktober van 13.00 tot 17.00 uur een bijzondere verwendag voor (ex)borst kankerpatiënten en hun naasten. De verwendag is drie jaar geleden geïnitieerd door dr. Mirre de Noo, chirurg in het Deventer Ziekenhuis en nauw betrokken bij de vele patiënten die zij behandelt.

Enjoy Life; dit is het thema van de Verwendag. Dit jaar is het de derde editie, waarbij het Borstcentrum al zijn (ex)borstkankerpatiënten een dagje heerlijk in de watten legt. Het is een dag bedoeld om even weg te zijn van het ziek zijn of van de herinneringen aan het ziek zijn.

Een dag om te genieten van de leuke dingen in het leven. Met leuke workshops, activiteiten en lezingen op het gebied van mind, voeding, beweging, wellness en beauty. Daarbij is er ook een geweldige modeshow en make-over te bewonderen. De middag begint om 13.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. (Ex) borstkankerpatiënten van het Deventer Ziekenhuis kunnen zich inschrijven voor de Verwendag kan via de website www.dz.nl/verwendag

 

Tussen 13.00 en 13.30 uur is de ontvangst van de gasten. Er worden dit jaar zo’n 300 gasten verwacht. Om 13.30 uur zal Vivian Buitendijk de opening verrichten, waarna om 14.00 uur de workshops van start gaan. Van 15.00 tot 16.45 is het genieten en inspiratie opdoen op het Belevingsplein met onder andere een modeshow, een metamorfose die verzorgd wordt door Ad Peters en er is keuze uit diverse verwenbehandelingen. Om 16.45 uur is het tijd om de middag af te ronden zodat om 17.00 uur iedereen voldaan naar huis kan gaan.

 

De workshops die zijn te volgen, zijn heel divers. Zo verzorgt Suzanne Kemps de workshop Een nieuw lijf. Waarom zou je eigenlijk welke keus maken en bij de keus voor een prothese; wat te denken van een prothese met een oplader voor je telefoon of een portemonnee? Ad en Jane Peters laten zien wat er mogelijk is op het gebied van haarstyling. Voor de energievoorziening zijn er de workshops Energiemanagement van Dochters van Twente en Zhineng Qigong door Anne Hering. Jannette Haverslag gaat aan de gang met Oogsten en Zaaien tijdens de workshop Wandelcoaching, terwijl Joanne Ballast laat zien hoe je met de najaarsmode er stralend kunt uitzien. Monique van den Bergh laat je kennis maken met het maken van Gezonde salades en voor de lekkere trek (en om jezelf lekker te verwennen) is Amanda Schreuder er met de workshop Cupcakes maken. City Gym Deventer verzorgt een workshop Boksen. Hierbij gaat het om lekker bewegen. www.dz.nl/verwendag

 

Het Borstcentrum Deventer Ziekenhuis onderscheidt zich met persoonlijke borstkankerzorg. Patiënten hebben altijd een persoonlijk aanspreekpunt en kunnen rekenen op aandacht snelle diagnostiek. Meer informatie of snel een afspraak? Bel 0570 535060.