Coronanieuws

‘WijDeventer Keizerslanden in coronatijd’

DEVENTER – Het wijkteam van Keizerslanden bestaat uit bewoners van de wijk. Net als in de rest van het land is het ook hier stil op straat. Het team stelt vast dat in deze corona-tijd veel bewoners bijna letterlijk aan huis gebonden zijn.

“Dit gaat ons allemaal aan, oud en jong. Om meer leven in de wijk te brengen en het iets doen voor anderen te stimuleren is er wijkbudget vrijgemaakt. Dat doen kan bestaan uit bijvoorbeeld het organiseren van een optreden, maar ook het planten van bloemenzaden, het geven van een online workshop van je eigen activiteit (bijvoorbeeld bakken of koken), in je eigen schuur nestkastjes timmeren die na de coronatijd opgehangen worden en boombreien, waardoor de straat er vrolijker uit ziet.”

De materiaalkosten tot een maximum van € 100 worden vergoed en het effect komt altijd ten goede aan de wijkbewoner(s). Op Facebook en YouTube worden verschillende ideeën als voorbeeld geplaatst door WijDeventer Keizerslanden. “Heb je zelf een idee? App of mail het naar een wijkteamlid of naar opbouwwerker Liesbeth Willems, 06 30542546 of l.willems@rastergroep.nl. Dan krijg je snel een reactie of het idee past binnen deze actie. En natuurlijk houden we ons allemaal aan de richtlijnen van het RIVM.”

 

[banner title=”Coronagroep” caption_position=”bottom” theme=”default_style” banner_height=”specify” height=”100″ banner_width=”specify” width=”468″ group=”coronagroep” count=”-1″ show_caption=”1″ show_cta_button=”1″ open_link_in_new_window=”1″ use_image_tag=”1″]