Coronanieuws

Onderzoek naar impact virus

DEVENTER – De huidige uitbraak van het coronavirus heeft veel gevolgen. Zowel de ziektedreiging als de landelijke maatregelen hebben op dit moment grote gevolgen voor het dagelijks leven. Maar wat is nu precies de impact van het coronavirus op het leven van inwoners van IJsselland? GGD IJsselland wil dit graag onderzoeken.

GGD IJsselland doet onderzoek over corona. Rilana Wessel (zie foto), epidemioloog bij GGD IJsselland: “Hoe meer mensen meedoen met het onderzoek, hoe beter het inzicht geeft. Daarom vragen we iedereen die wil om de vragenlijst in te vullen.”

In het onderzoek worden verschillende vragen gesteld. Rilana Wessel: “Vragen die we bijvoorbeeld stellen zijn: Wat is de impact van het coronavirus op het leven van inwoners van IJsselland? Welke gevolgen heeft dit op de gezondheid van inwoners of op de financiële situatie van mensen? Zijn er meer of minder sociale contacten? Daarnaast zijn we ook benieuwd naar hoe mensen informatie over het coronavirus zoeken. Is er voldoende informatie beschikbaar en is dit makkelijk te vinden? Wat vinden inwoners van de maatregelen die nu in Nederland gelden en wat doen mensen zelf om verspreiding van het virus tegen te gaan.”

De komende periode zet GGD IJsselland meerdere vragenlijsten over corona uit. Rilana: “Wil jij meedoen aan het onderzoek over corona van GGD IJsselland? Kijk dan op https://surveys.enalyzer.com/survey/linkindex?pid=mgumeb4b voor de vragenlijst. De antwoorden op de vragen worden anoniem verwerkt en zijn nooit te herleiden tot individuele personen.”

 

[banner title=”Coronagroep” caption_position=”bottom” theme=”default_style” banner_height=”specify” height=”100″ banner_width=”specify” width=”468″ group=”coronagroep” count=”-1″ show_caption=”1″ show_cta_button=”1″ open_link_in_new_window=”1″ use_image_tag=”1″]