Stedendriehoek

A1 Truckpoint Deventer van start

DEVENTER – De aanleg van A1 Truckpoint Deventer start binnenkort. Jorgen Kruit, directeur van Truckpoint Nederland en wethouder Robin Hartogh Heys tekenden vorige week een overeenkomst voor ruim 2,7 hectare aan voorzieningen voor truckers op A1 Bedrijvenpark Deventer.

Er komt een compleet pakket aan voorzieningen voor trucks en truckers, waaronder parkeerplaatsen, sanitair en een tankstation. In de monumentale boerderij op het bedrijvenpark komt een horecagelegenheid. Na één stop kunnen de chauffeurs weer uitgerust op weg. “In het eerste kwartaal van 2017 zijn de parking en het tankstation in bedrijf”, vertelt Kruit.

Deze Truckpointlocatie sluit aan bij de wens van Rijkswaterstaat voor meer langparkeerplaatsen langs de A1. “Vrachtverkeer heeft een tekort aan veilige parkeermogelijkheden, met name langs de internationale transportroutes. Deze Truckpoint helpt om onveilige parkeersituaties op vluchtstroken en op- en afritten te voorkomen; het is dan ook een mijlpaal”, aldus Jos van Hees namens Rijkswaterstaat.
Mark van Mast van Bedrijvenparkmanagement Deventer: “Een goede truckparkinglocatie is voor ons een lang gekoesterde wens. Onder meer om de veiligheid en de uitstraling van de bedrijventerreinen te waarborgen. Door de komst van de truckparking mogen er straks geen vrachtwagens meer worden geparkeerd langs de openbare weg op bedrijventerreinen en kunnen truckers veilig overnachten.”

Duurzaam
Bij de ontwikkeling van A1 Truckpoint Deventer staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Kruit: “Ik vind het belangrijk om de locatie zo duurzaam mogelijk in te richten; zo komen er zonnepanelen, zijn de lichtmasten met led-verlichting gemaakt van gerecycled materiaal en kan de duurzame brandstof LNG getankt worden.”
Wethouder economie Robin Hartogh Heys: “Deze ontwikkeling biedt mooie kansen voor Deventer en de regio, zoals de stap naar meer duurzaam vervoer en het samenvoegen van regionale goederenstromen, bijvoorbeeld in een distributiehub. De vestiging is ook interessant voor bedrijven in de maakindustrie, zij hebben nu een veilige ontvangst- en wachtruimte voor hun vrachtwagens.”