Stedendriehoek

23E Midwinterveldtocht Wieler Toer Club Gorssel

GORSSEL – De Wieler Toer Club Gorssel houdt zondag 12 februari voor de 23e keer de Midwinterveldtocht. Een veldtoertocht door het buitengebied van Gorssel, Eefde, Almen en Harfsen. De Midwinterveldtocht is, net als de andere toertochten van WTC Gorssel, uitgeroepen tot NTFU Klassieker.

De grootste wielersportbond van Nederland, de NFTU, beoordeelt iedere toertocht door middel van het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS). Met drie sterren mag de veldtoertocht van de WTC zich een NFTU Klassieker noemen. Na de succesvolle edities van de vorige jaren, met meer dan 700 deelnemers, zijn alle vrijwilligers van het WTC Gorssel er op gebrand om er een nog groter succes van te maken.
Op zondag 12 februari start de tocht tussen 09.00 en 10.30 uur, bij de kantine van Lawn Tennis Club Gorssel aan de Fliederweg 1a. Bij de inschrijving is er een keuze uit drie afstanden; 35, 45 en 55 kilometer. Halverwege de route staat er een controlepost waar de fietsers een krentenbol, koek en een stuk banaan wordt aangeboden. Alle routes zijn volledig uitgestippeld volgens de richtlijnen van de NFTU. De afstanden zijn allemaal geschikt voor zowel MTB-rijders als cyclo-crossers.
Voor de jeugd tot 15 jaar is meedoen gratis. Voor 15 jaar en ouder kost een kaart €5,- en voor toerfietskaarthouders €4,-. Inschrijven voor de tocht kan op de startlocatie bij Lawn Tennis Club Gorssel via Scan&Go. Voorinschrijven is niet mogelijk. Meer informatie over WTC en de Midwinterveldtocht is te vinden op de website www.wtcgorssel.nl en www.facebook.com/WTCGorssel.