112

Mogelijke schietpartij in Deventer blijkt uit te hand gelopen ruzie

DEVENTER – Grote onrust gisteravond aan de Tabakswal in Deventer. Een vechtpartij tussen zo’n twintig personen zou daarvan de oorzaak zijn geweest. Er werd een persoon door de politie aangehouden.

De politie kwam met zo’n acht auto’s ter plaatse om de rust in de straat terug te laten keren. Volgens buurtbewoners, die massaal naar buiten waren gekomen, zou het om een langslepende ruzie zijn tussen twee families. De twee partijen hadden volgens ooggetuigen stokken en stalen pijpen bij zich. Er zou niemand gewond zijn geraakt bij de vechtpartij.

Agenten met getrokken wapens

Agenten droegen kogelwerende vesten, het is vooralsnog niet bekend of er daadwerkelijk geschoten is. Wel zou iemand een vuurwapen of iets wat daarop lijkt hebben laten zien/getrokken hebben. Buurtbewoners hebben het ook over een honkbalknuppel. De politiewoordvoerder kon dat gisteravond laat nog niet bevestigen.

Een paar straten verderop hebben agenten met getrokken wapens een bestuurder uit zijn busje gehaald. De man is aangehouden. Waar hij van verdacht wordt, is niet bekend. Hoeveel personen er zijn aangehouden, wil de politie ter plaatse nog niet vertellen.

Ook stond er een auto aan de Tabakswal met een forse schade aan de voorruit en een ingeslagen zijraam, De auto stond half op de weg geparkeerd. Bij een van de woningen zijn de ramen van de voordeur ingeslagen. Ook was er een zijraampje ingeslagen.