112

Man valt tussen wal en schip in Deventer en raakt gewond

Foto: Rens Hulman Fotografie

DEVENTER – Woensdag in alle vroegte zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt naar het Pothoofd in Deventer. Aan de verlaagde kade lag een Duits riviercruiseschip aangemeerd, mensen op de boot hoorden hulpgeroep en ontdekten dat er een man over de reling van een balkon was gevallen en klem zat tussen wal en schip. Hij hing daarbij ook deels in het water.

De brandweer rukte rond 04.45 uur uit met ondermeer duikers en een hoogwerker. Ook kwamen twee ambulances ter plaatse en meerdere politie-eenheden voor ondersteuning. Uiteindelijk heeft de brandweer besloten om op een lager gelegen dek een ruit in te slaan, zodat de hulpdiensten via daar de man beter konden bereiken en naar binnen halen. Vervolgens is de man met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De Officier van Dienst van de politie geeft aan dat het onbekend is hoelang de man al bekneld zat en in het water hing voor zijn hulpgeroep is gehoord. Ook heeft het na het alarmeren van de hulpdiensten nog ruim 20 minuten geduurd voor de man bevrijd was, waardoor hij lange tijd in het koude water heeft gelegen en onderkoelingsverschijnselen voor de hand liggen. Het gaat om een Duitse man ‘op leeftijd’, exacte leeftijd is niet bekend gemaakt.