112

*VIDEO* Auto slaat meerdere malen over de kop op A1

WILP – Op de A1 tussen Twello en Deventer vlak voor de brug bij de IJssel is in de nacht van zondag op maandag een automobilist met zijn auto meerdere malen over de kop geslagen. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.

Het ongeval gebeurde iets voor half een vannacht. De hulpdiensten, waaronder de brandweer, werden met spoed opgeroepen, omdat er mogelijk sprake was van beknelling. De bestuurder kon echter zelfstandig uit het voertuig komen en daarom werd de brandweer al snel retour gestuurd. De bestuurder is door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld in de ambulance.

De oorzaak van het ongeval is vooralsnog onduidelijk. De automobilist zou eerst met zijn auto tegen de middengeleider zijn aangereden, waarna die meerdere malen over de kop sloeg en ongeveer 70 tot 100 meter verder tot stilstand kwam.

Vanwege het ongeval werden de twee rechter rijstroken afgesloten, zodat de hulpdiensten veilig hun werk konden doen. Ook lag het wegdek bezaaid met glassplinters. De auto raakte bij het ongeluk zwaar beschadigd en is door een berger afgesleept. Na ongeveer een uur werden de rijstroken weer vrijgegeven.