Stedendriehoek

Zo kun je wel naar het Louvre in Parijs

STEDENDRIEHOEK – Allemaal volgen we het nieuws over het coronavirus. Dat is belangrijk, want alleen samen kunnen we dit doorkomen. Maar er is de laatste dagen een tegengeluid te horen.

De ‘overkill’ aan (fake)nieuws rond het virus laat steeds meer mensen besluiten om het nieuws links te laten liggen. Kijk dan in elk geval dagelijks een of twee keer een update over het virus zodat je wel op de hoogte blijft, maar niet ‘verdwaalt’ in alle berichten. Ga verder eens (online) kijken wat er allemaal voor leuke initiatieven te vinden zijn om je deze periode door te helpen.

Afgelopen week noemden we al de Nederlandse musea die hun collectie online laten zien. Maar ook internationaal kun je veel moois bewonderen. Ga naar de website van je favoriete museum. Tal van musea hebben de deuren online geopend, zodat je de collectie vanuit je eigen huiskamer kunt bekijken.

Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Louvre, waar je schilderijen, beeldhouwkunst en tapijten kunt bewonderen. Het British Museum in Londen heeft de database met maar liefst 4 miljoen kunstobjecten beschikbaar gesteld voor het publiek. Daarnaast is er online lesmateriaal voor scholieren beschikbaar. Ook in Keulen kun je een virtueel kijkje nemen. Museum Ludwig laat een collectie kunstwerken uit de 20e en 21e eeuw zien. Of heb je zin in een levensechte virtuele tour in het Guggenheim Museum in New York? Via de website kun je een kijkje nemen in de online collectie van het museum, waarbij je het gevoel krijgt echt in het gebouw te zijn.