Stedendriehoek

Zie ginds komt de stoomboot…

APELDOORN – De Sint is bijna weer in het land. De periode van knetterende haardvuren, vrolijke rode wangen, mooie etalages, samen warme chocomelk drinken, kaarslicht en gezellig samen zijn, is aangebroken.

Zaterdag 12 november komt Sinterklaas om 10.00 uur aan bij, zoals gewoonlijk, de Kanaaloever in Apeldoorn. Daar wordt hij ongetwijfeld weer door een enorm aantal kinderen en hun papa’s en mama’s verwelkomd. Vervolgens rijdt de Goedheiligman op zijn paard Amerigo, vergezeld door zijn Pieten, naar winkelcentrum Oranjerie. Daar begint om 11.00 uur het voorprogramma, waarna om 12.00 uur Sinterklaas er officieel wordt verwelkomd. “Wij gaan er van uit dat er muziekpieten meekomen en de Sint vindt het natuurlijk geweldig als er dan ook veel kinderen zijn die meezingen en meedansen! Dan is het voor hem pas echt feest! Natuurlijk heeft hij ook nog tijd voor een praatje, terwijl zijn Pieten te gekke kunsten uithalen!” aldus Maureen van Haaren, die de presentatie voor haar rekening neemt.

Sint komt dezelfde dag om 13.30 uur aan per stoomtrein in Beekbergen. De kindervriend heeft deze dag een druk schema, want ook Ugchelen kan zich verheugen op een bezoek van de Sint van 13.30 tot 17.00 uur.

De Oranjerie zal overigens, gedurende de weken van het verblijf van Sinterklaas, in het teken blijven staan van de ‘Spaanse delegatie’. Zaterdag 26 november is er bijvoorbeeld een Pieten-talentenshow. “Kinderen mogen dan laten zien dat zij net zulke gekke capriolen kunnen uithalen als Piet. De jury kiest het beste talent van Apeldoorn en voor de winnaar hebben we een leuke prijs in petto! Kinderen kunnen zich aanmelden via de facebookpagina van de Oranjerie. En psssst… van 13.00 tot 15.00 uur komt Sinterklaas ook langs.” Op zondag 27 november kan ieder kind tussen 12.30 en 16.30 uur zijn of haar Pietendiploma behalen door een speciaal Pietenparcours af te leggen! Wat dat parcours precies inhoudt is nog niet bekend; dat wilden de Pieten nog niet verklappen, maar dat de kinderen een beetje moeten weten wat een Piet allemaal doet, is wel belangrijk. Ook deze dag is de Sint tussen 13.00 en 15.00 uur nog een keer aanwezig in de Oranjerie. “Winkelcentrum Oranjerie heeft tijdens de feestmaand bovendien een waanzinnige winactie. Doe je tussen zaterdag 12 november en vrijdag 16 december bij de ondernemers in de Oranjerie een aankoop, schrijf dan op de achterkant van je kassabon je naam, postcode, telefoon en e-mailadres en stop deze bon in de speciale actiebus bij Villa Chocola. We hebben vele schitterende prijzen beschikbaar gesteld gekregen. De prijswinnaars worden op 16 december bekend gemaakt.”