Winacties

Van schoolband naar populaire festivalact

APELDOORN – Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni vindt de 14e editie van het Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn plaats. Op vrijdagavond is er een groot openingsconcert.

Om 17.00 uur gaan de deuren open. Er zijn twee grote podia waar grote bands spelen. Mainstage staan geprogrammeerd Lil Kleine, Michelle David & The Gospel Sessions en tot slot Kensington (zie foto). In de grote festivaltent treden op Wulf, Danny Vera, Diggy Dex en Ooostblok.

Nadat de organisatie op 1 april de hoofdact Kensington bekend maakte, is een enorme run op de tickets ontstaan. Kensington is in tien jaar van ​een ​Utrechts​e​​ ​schoolband​​ ​gegroeid ​naar een onwaarschijnlijk populaire festival- en stadionact. ​ Gitaarbands hebben het best moeilijk tegenwoordig, tussen alle dance en hip-hop. Maar Kensington krijgt het voor elkaar om onafgebroken hoog genoteerd te staan in de plaatverkoop- en streaminglijsten en in uitverkochte, volle zalen te spelen.​ Over ruim een week kun je ze bij het Drakenbootfestival in Apeldoorn zien. Dat kan niet anders dan een geweldige avond worden. Zie ook de website grolschdrakenbootfestival.nl

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek maken kans op vrijkaarten voor het concert op vrijdag 22 juni. Ze dienen daarvoor uiterlijk maandag 18 juni 12.00 uur een mail te sturen naar redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen ook per mail bericht.