Winacties

15e Editie AFAS Tennis Classics met 15 nummers 1

APELDOORN – Van donderdag 24 tot en met zondag 27 november vliegen de tennisballen met hoge snelheid over de baan en het net bij de AFAS Tennis Classics. De locatie is Omnisport Apeldoorn. De grote kampioenen van weleer nemen het tijdens dit grote tennisevenement nogmaals tegen elkaar op. Maar naast de tenniswedstrijden staat de AFAS Tennis Classics bekend als een evenement met een ontspannen sfeer, gezelligheid, entertainment en culinaire hoogstandjes.

Oud-tennissers van het hoogste niveau strijden vier dagen lang tegen elkaar. Dit jaar wordt er gespeeld met een knock-out systeem en worden er twee partijen per dag gespeeld in plaats van drie. In het enkelspel wordt gespeeld volgens een afvalschema van acht, met minimaal zes spelers. De twee besten spelen op zondag de finale. In het dubbelspel zal gespeeld worden in een poule van drie teams. Ook de tijden zijn aangepast. Zo wordt er op donderdag en vrijdag om 17.00 uur begonnen. “Op die manier willen wij een wat compacter programma aanbieden”, zegt de organisatie.

AFAS Tennis Classics
Het invitatietoernooi voor tennishelden van weleer, georganiseerd door Jacco Eltingh en Paul Haarhuis, is een op zich staand toernooi dat de eerste editie kende in 2002, waarbij alleen spelers in actie komen die een Grand Slam of Davis Cup hebben gewonnen of nummer 1 van de wereld zijn geweest. Tot en met 2010 werd het toernooi gehouden in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Daarna verhuisde het evenement naar Omnisport Apeldoorn.

“Het toernooi kent een ontspannen sfeer en de spelers zijn dan ook veel tussen het publiek te vinden. Zij zijn niet meer op jacht naar titels, overwinningen en punten en daarbij zijn zij verlost van de stress die hierbij gepaard ging. De spelers zijn dagelijks beschikbaar voor meet & greets, foto’s en handtekeningensessies.”

Nieuwe ideeën voor het nieuwe jaar
“Volgend jaar, in 2017, worden de wedstrijden waarschijnlijk voor het eerst gehouden op Curaçao. En het voornemen is voor het jaar erop, in 2018, om de AFAS Tennis Classics in de tuinen van Paleis Het Loo, dus in de buitenlucht, te organiseren. Wil je de classics dus meemaken in Omnisport, dan moet je er dit jaar zeker bij zijn!”

De openingstijden van het evenement zijn van donderdag tot en met zaterdag van 15.30 tot 21.15 uur en op zondag van 10.30 tot 16.00 uur (prijsuitreiking).
De locatie is Omnisport Apeldoorn aan De Voorwaarts 55. Alle informatie over het programma en de kaartverkoop is te vinden op de website: www.afastennisclassics.nl 

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten, kunnen een mail sturen naar info@stedendriehoek.net  o.v.v. AFAS en de dag naar keuze. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar en het toernooi begint op donderdag de 24e, dus wees er snel bij!