112

Wederom een autobrand in Apeldoorn

APELDOORN- Een cabine van een bedrijfsbus is vrijdagavond laat volledig in vlammen opgegaan. De brandweer wist de achterzijde te redden maar desondanks moet de bestelbus als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand lijkt brandstichting. 

Het is even na 23.30 uur als bewoners van de Ontvangst in Apeldoorn, vlammen zien uit het bedrijfsbusje. De bewoners bellen 112 waarna niet veel later de brandweer en politie arriveerden. De brandweer had de vlammen er snel af en wist te voorkomen dat de achterzijde van de bestelbus ook vlam vatte. Desondanks moet de bus wel als verloren worden beschouwd. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij wat goed te zien was in de wijk. 

De politie nam terwijl de brandweerlieden druk bezig waren met het blussen, verklaringen op van getuigen en van omwonenden. Volgens hen zouden er na het ontstaan van de brand, meerdere mensen zijn weg gerend. De politie zocht met meerdere auto’s in de wijk naar mogelijke verdachten. Eén agent meldt dat zij op dit moment brandstichting niet uitsluiten en dat forensisch rechercheurs zaterdag in de loop van de dag (sporen)onderzoek zullen gaan doen.  

STEEKPARTIJ 

Een saillant detail is dat minder dan een week geleden op enkele tientallen meters van de brandende bestelbus, een steekincident had plaatsgevonden. Daarbij raakte een 40 jarige man ernstig gewond. De politie kon toen korte tijd later een 33 jarige man aanhouden voor betrokkenheid bij het steekincident. Of de steekpartij en de autobrand verband met elkaar houden is niet bekend. 

Apeldoorn wordt de laatste twee weken geteisterd door autobranden. Zo gingen er eerder al auto’s in vlammen op aan de Koningstraat, Violieren, Koperslagersdonk en de Edelenveld. Met de autobrand van vrijdagavond erbij staat de teller op 5 autobranden.