Stedendriehoek

Volleybalsters terug in Apeldoorn

APELDOORN – De volleybaldames zijn terug in Apeldoorn. De stad waar hun opmars naar de wereldtop twee jaar geleden begon.

Oranje eindigde in eigen land als tweede op het EK 2015, werd derde in de World Grand Prix 2016 en haalde knap de halve finales van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Deze zegetocht begon in Apeldoorn! Daar startten de speelsters immers hun grandioze EK, want de poulewedstrijden waren in de Gelderse (volleybal)stad. Het is voor de tweede keer in de historie dat een World Grand Prix toernooi op eigen bodem wordt gespeeld.

Het programma in de Omnisporthal, De Voorwaarts 55 te Apeldoorn, ziet er als volgt uit: vrijdag 7 juli, 17.30 uur: Nederland-Dominicaanse Republiek; zaterdag 8 juli, 17.30 uur: Nederland-Thailand; zondag 9 juli, 17.30 uur: Nederland-Japan.

De World Grand Prix is een prachtig toernooi voor de volleybaldames om in topvorm te komen voor het WK-kwalificatietoernooi dat in augustus plaatsvindt. Ook laat het team van de nieuwe bondscoach Jamie Morrison graag aan het Gelderse publiek zien hoe goed ze zijn. Er zijn al vanaf 16,50 euro tickets te koop via www.volleybal.nl/tickets