Stedendriehoek

Swinckels keert terug met kreeftenweken

TWELLO – Vanaf dinsdag 6 juni is het bij restaurant Swinckels, Dorpsstraat 12 in Twello, weer tijd voor de jaarlijks terugkerende ‘kreeftenweken’. Tot en met 7 juli kunnen de gasten, van dinsdag tot en met vrijdag, zeer voordelig genieten van kreeft. Tevens kan men het prachtig heropgebouwde pand komen bewonderen.

Een jaar moesten de kreeftenweken overgeslagen worden door de brand van maart 2016. Sinds die dag is het monumentale pand waarin Swinckels is gevestigd weer helemaal opgebouwd, volledig nieuw ingericht en geopend om bewonderd te worden. Sandor en Barbara, eigenaren van restaurant Swinckels, hebben veel reacties gehad van betrokken gasten. Heel veel mensen gaven specifiek aan dat ze zeker tijdens de kreeftenweken weer zouden langskomen.

 

De al jaren zeer succesvolle actie, met ongeveer 500 bezoekers, gaat dus dit jaar weer door, ondanks de steeds hogere inkoopsprijzen. Sandor, naast eigenaar ook chef-kok, noemt de actie daarom ‘spotgoedkoop’. Omgerekend krijgt men bijna 50% korting op de geboden kreeften als hoofdgerecht. Dit jaar kunnen mensen kiezen uit twee kreeften als hoofdgerecht per persoon of een driegangenmenu met één kreeft als hoofdgerecht. Beide voor €29,50 per persoon.

 

In deze periode gebruikt men de zogenoemde ‘Canners’. Dit zijn kreeften die gemiddeld zo’n 350 gram per stuk wegen en nog lekkerder van smaak zijn dan de grotere broers en zussen. De ‘Canners’ zijn niet het hele jaar beschikbaar, dus dat maakt het nog exclusiever.

 

Deze periode is ook voor de onervaren kreefteters een uitgelezen mogelijk om kennis te maken met deze heerlijkheid. De medewerkers van Swinckels kunnen namelijk precies vertellen hoe een kreeft gegeten dient te worden. De meer ervaren kreeftenliefhebbers weten natuurlijk al dat het bij een kreeft niet ophoudt bij de staart en de scharen, maar dat de lekkerste smaken verstopt zitten op plekken waar men alleen bij kan door te peuteren.

 

De kreeften worden dagelijks vers aangeleverd bij Swinckels in Twello, dus is het zaak tijdig te reserveren en aan te geven of men van de actie gebruik maakt. Het is niet zo dat de gehele tafel gebruik dient te maken van de actie. Mensen die niet van kreeft houden, kunnen dus gewoon hun lievelingsgerechten blijven bestellen van de kaart.

 

Er zijn een aantal voorwaarden aan de actie verbonden die, inclusief de volledige informatie, te zien zijn op www.swinckelsintwello.nl. Men kan voor de kreeftenweken reserveren via telefoon 0571-277023 of e-mail info@swinckelsintwello.nl