Stedendriehoek

Swim to Fight Cancer uniek evenement in Apeldoorns kanaal

Piet Hein Kolff (rechts), directeur van Accres, ondersteunt van harte het initiatief dat indertijd is genomen door Hans Verbeek (links), voormalig directeur van Accres en nu voorzitter van de stichting Swim to Fight Cancer Apeldoorn. (Foto: Jan Pranger)

APELDOORN – Het Apeldoorns kanaal vormt 18 september het decor van een uniek evenement: Swim to Fight Cancer.  Een recreatief zwemevenement midden in de stad, waarbij de deelnemers en teams zoveel mogelijk geld bij elkaar zwemmen voor Fight cancer. Deze stichting, die nauw samenwerkt met  KWF Kankerbestrijding, werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek door jonge talentvolle onderzoekers.

 

Jeroen Mouw, Apeldoorner van geboorte, is fondsenwerver bij het KWF en nauw betrokken bij de Apeldoornse versie van het evenement. “Voor kankeronderzoek is nog steeds veel geld nodig. Met de opbrengsten van dit evenement ondersteunen we de fellows. Jonge, veelbelovende artsen en onderzoekers van wie we verwachten dat ze een belangrijke rol gaan spelen in kankeronderzoek. Dat is van belang om ook in de toekomst verzekerd te blijven van hoogwaardig onderzoek naar kanker.”

De stichting Fight cancer weet zich verzekerd van de steun van lokale organisaties. Een daarvan is Accres. Piet Hein Kolff, onlangs aangetreden als directeur, is een enthousiast verteller: “Wij ondersteunen dit initiatief van harte en faciliteren daar waar we kunnen. Met marketing en publiciteit, maar vooral met de praktische organisatie. We richten het zwemparcours in, zorgen voor de podia en leveren mensen op de dag zelf, zodat het allemaal goed verloopt. Voorafgaand aan de wedstrijd organiseren we trainingen in het Boschbad, zodat mensen ook met een wetsuit aan leren zwemmen. Het past heel mooi bij onze actieve rol in Apeldoorn als het gaat om sportstimulering.”

Jeroen Mouw: “De bekende zwemkampioen Maarten van der Weijden, die zelf ooit het geluk had te genezen van acute leukemie, is zich direct na zijn genezing actief voor het KWF gaan inzetten. Hij is nu ambassadeur van Swim to Fight Cancer. Uiteraard is hij erbij en zwemt in september in Apeldoorn mee. We hopen op veel deelnemende teams, supporters en sponsors. Ook als je niet kunt of wilt meezwemmen, is er alle ruimte om ondersteunende evenementen te organiseren of een donatie te doen.”

Hij vervolgt: “Wil je als individu of met een team mee zwemmen, ga dan naar de website http://apeldoorn.swimtofightcancer.nl/ en schrijf je in. Hier vind je alle benodigde informatie en kun je je laten inspireren door de deelnemers die zich al hebben aangemeld. Doe mee op 18 september en draag je steentje bij.”