Stedendriehoek

Starterscafé voor eerste huizenkopers

APELDOORN – Een eerste huis kopen is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Omdat hier ook nog wel heel wat bij komt kijken, wordt op donderdag 30 maart in Het Stadscafé aan Nieuwstraat 295 van 19.00 tot 21.00 uur het Starterscafé gehouden.

Tijdens deze gratis inloopavond is iedereen welkom om zich te laten informeren over alle – actuele – onderwerpen rond het kopen van een eerste woning. Ongedwongen in het café dus, waar je persoonlijk advies kunt inwinnen bij aanwezige deskundigen, zoals makelaar, financieel adviseur en notaris.
Het Starterscafé is georganiseerd door Stichting Starter, in samenwerking met de lokale partijen Tijmen Kroes, de Hypotheekshop en de Notarissen van Naam en 123Wonen. “Er komt veel meer kijken bij het kopen van een huis dan de meeste woonstarters denken. En dan gaat het vaak ook nog over erg lastige onderwerpen. Want hoe zit het tegenwoordig precies met de hypotheek? Hoeveel kan ik lenen? Uit welke huizen kan ik kiezen en wat moet ik allemaal juridisch regelen?”

Ongedwongen sfeer
“Als je een bezoek brengt aan een makelaar en daarnaast het internet afstruint voor je hypotheekmogelijkheden, dan weet je vaak nog lang niet wat je persoonlijke mogelijkheden zijn voor het kopen van je eerste woning”, licht Stichting Starter toe. “Daarom organiseren we het Starterscafé. Jongeren, maar ook hun ouders, kunnen tijdens deze inloop-informatieavond in een ongedwongen sfeer, één op één praten met deskundigen op onder andere het gebied van financiering, makelaardij en notariaat. Alle deskundigen die je kunnen helpen bij het kopen van je eerste woning zijn aanwezig. Dit Starterscafé wordt vlak voor de NVM Open Huizen Dag van zaterdag 1 april gehouden. Een mooie timing om je dus goed te laten voorinformeren, zodat je gericht huizen kunt gaan bezichtigen.”

De toegang tot het Starterscafé is gratis. Aanmelden kan via de website www.jouweerstewoning.nl , maar dit is niet verplicht. Er ligt die avond een gratis goodiebag klaar.