Stedendriehoek

Start Junior Academy in Apeldoorn

APELDOORN – Na een succesvolle start in maart 2019 opent de Global Football Junior Academy haar deuren in Apeldoorn. De Global Football Academy heeft als thuishaven de FSG sportcampus. Op zondag 1 september staat een gratis kennismakingstraining op de agenda die voor iedereen toegankelijk is. Twee weken later, op zondag 15 september, start de 10 weken durende cursus.

Naast de vertrouwde locatie bij vv Diepenveen opent de Global Football Junior Academy nu ook haar deuren in Apeldoorn. Hoofdcoach Tristan Berghuis zal de trainingen verzorgen en middels een professioneel en doordacht opleidingsmodel met name werken aan de technisch-coördinatieve ontwikkeling van iedere speler. De trainingen zijn geschikt voor jongens en meisjes van 7 t/m 15 jaar en vinden plaats op de zondagochtend op het kunstgrasveld van CSV Apeldoorn.

In cursussen van 10 trainingen wordt er in kleine groepen van maximaal 12 spelers geschaafd aan de individuele technische vaardigheid. De spelers ontvangen bij deelname een kledingpakket en certificaat. Iedere cursus wordt afgesloten met een Tournament, waarbij de aangeleerde skills kunnen worden getoond aan familieleden, maar ook aan door de Global Football Academy uitgenodigde jeugdscouts van omringende betaald voetbal organisaties. 

“De cursussen staan onder leiding van professionele trainers met een achtergrond als speler of trainer binnen het betaalde (jeugd) voetbal. Naast de vereiste pedagogische kwaliteiten beschikken zij ook over de juiste specifieke technische bagage”, vertelt een woordvoerder.

Tristan Berghuis is in zijn nopjes met de uitbreiding van de Junior Academy naar Apeldoorn. “Wij speelden al een tijdje met het idee om ons gedachtengoed verder uit te breiden en het professionele opleidingsklimaat binnen onze Academy toegankelijk te maken voor meer enthousiaste jonge voetballers en voetbalsters.”

De eerste activiteit van de Global Football Junior Academy locatie Apeldoorn, een gratis kennismakingstraining, vindt plaats op zondag 1 september om 09.30 uur. Opgeven voor de kennismakingstraining of Moves & Skills Trainingen is mogelijk via https://globalfootball-academy.com/junior/academies/moves-skills-trainingen