Sport

‘Ze gaf haar tegenstander geen schijn van kans’

BERLIN/APELDOORN – Ook dit jaar was Karate-do Smaal van de partij bij de Banzai-Cup in Berlijn. Karateka’s Selina Cicek en Jamie Bo Schaap vertegenwoordigden de club met succes. Dit internationale toernooi (met zo’n 1400 deelnemers uit maar liefst 34 landen) was tevens een kata-meetpunt voor de kwalificatie Europese Jeugd Kampioenschappen 2020. 

De druk was hoog bij de deelnemende karateka’s om een internationale podiumplaats te bemachtigen. Jamie Bo Schaap wist door te dringen tot de 4e ronde, waarin zij de strijd aanging voor een derde plek. Hierin liet ze zien dat trainingen van de afgelopen weken echt zin hebben gehad; Jamie Bo ging met brons naar huis.

Selina Cicek sluit haar cadettenperiode met een klinkend resultaat af. Zij wist elke ronde overtuigend te winnen en bemachtigde een plek in de finale. Daar moest de kata het opnemen tegen de Duitse kampioene. “Ze heeft prachtige karate laten zien”, vertelt Mien de Boer van Karate-do Smaal. “Selina leek wel een tijgerin die haar tegenstander geen schijn van kans gaf. Zelfs een scheidsrechter, die op de mat ernaast van zijn stoel klapte, bracht haar niet van de wijs. Ze heeft een verdiende eerste plaats bemachtigd!”

Foto’s: P. Beaupain