Sport

Volleybaldames van Rood-Wit ’75 winnen van WSV MC1

WIJHE – Afgelopen zaterdag speelde WSV MC1 uit tegen Rood-Wit ’75 in Wijhe. Het was een gezellige boel in sporthal De Lange Slag. WSV was met een klein gezelschap afgereisd. Ondanks dat was de tribune ruim bevolkt met ouders en belangstellenden.

De eerste set beginnen de spelers gelijkwaardig waarna Rood-Wit ’75 begint uit te lopen. Bij een stand van 17-13 wordt door de coach een time-out aangevraagd om de meiden even wakker te schudden, ondanks het late moment in de middag. De meiden pakken het goed op en bij 19-23 wordt de tegenstander toch wat onrustig. Het wordt spannend en uiteindelijk wordt de eerste set verloren met 27-25.

Tweede set start in het voordeel van WSV. Helaas is de concentratie niet optimaal en blijft het om en om puntjes sprokkelen. Bij 24-23 stijgt de spanning en door een netfout van de tegenpartij wordt het uiteindelijk 26-28. De eerste set is binnen.

In de derde set wordt door geen van de teams overtuigend gespeeld. Een mooie aanval van WSV mag het tij niet keren. Bij een stand van 17-12 nog maar eens een time out maar de concentratie lijkt ver weg. Er gebeurt niet veel en bij 20-12 nog een time-out. De set wordt weggeven met 25-16 voor Rood-Wit ’75.

De vierde set begint slecht 14-4. De meiden hebben de hoop opgegeven en geloven er niet meer in. Bij een stand van 22-9 lukt er ook niets meer en met een bedroevende eindstand van 25-9 zoeken de meiden de kleedkamer op.

Volgende week hopen de dames thuis een beter resultaat neer te zetten. Wil je ze zien spelen? Zaterdag 14 maart om 10:00 in de hal aan De Voorwaarts.