Sport

Skeelerclub loopt weer op rolletjes

APELDOORN – De skeelerbaan van DNIJ aan De Voorwaarts heeft een mooie schoonmaakbeurt gehad voor de aanvang van een nieuw skeelerseizoen. “En toen kwamen de coronamaatregelen… geen trainingen samen. Er werd wel gesignaleerd hoeveel er geskeelerd werd op pleinen, straten en wegen. Misschien is de tijd rijp om aan te melden bij een sportclub?” vraagt clubvoorzitter Henk Veneman zich hardop af.

“Gelukkig kan DNIJ nu ook weer van start. Voorlopig zullen nog geen jeugdskeelerwedstrijden georganiseerd mogen worden, maar de trainingen zijn inmiddels weer begonnen. De jeugd van Apeldoorn mag mee komen doen met drie gratis proeftrainingen. Een helm is verplicht. In verband met het corona-protocol is het tijdelijk wel een voorwaarde dat kinderen zelfstandig kunnen voortbewegen, zonder hulp zelf op de skeelers kunnen staan.”

DNIJ organiseert verschillende trainingen voor inline skeeleren en inline kunstschaatsen op verschillende niveaus. Veneman: “Woensdagavond is de wekelijkse, centrale clubavond inline skeeleren vanaf 18.15 uur. Met tot 19.00 uur de beginnende pupillen en vervolgens tot 20.00 uur de gevorderde pupillen en wedstrijdgroep. Naast de skeelertrainingen op woensdagavond zijn er extra trainingen op maandagavond en vrijdagavond: op maandag van 19.00 tot 20.30 uur de wedstrijdgroep voor pupillen en junioren en op vrijdag is er van 18.00 tot 19.00 uur extra skeelerles voor de jongste kinderen (leeftijd begin basisschool).”

Kunstschaatsen

DNIJ heeft ook een afdeling kunstschaatsen. Die traint op dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 18.00 uur in twee leeftijdscategorieën: tot en met 12 jaar en 12 tot en met 18 jaar. Veneman: “Nieuwe, enthousiaste skeeleraars zijn welkom. Als je voor de eerste keer komt, mag je vrijblijvend drie keer meedoen voordat je besluit om je aan te melden als lid. Het is wel nodig even te melden dat je komt meedoen. Als de baan nat is, gaan de trainingen niet door. De skeelerwieltjes hebben dan geen grip op onze gladde, betonnen ondergrond. Dat is zoiets als fietsen op spiegelglad ijs en dus te gevaarlijk.”

Voor informatie over DNIJ en activiteiten van de club kan men ook terecht op de website www.dnij.nl of op de facebookpagina www.facebook.com/schaatsenskeelerenkunstrijden/