Sport

Nigel Michels completeert A-selectie

APELDOORN – Nigel Michels draagt komend seizoen het tenue van csv Apeldoorn. De gisteren 29 jaar geworden Deventenaar kan zowel in de spits als op de tien-positie uit de voeten en komt over van competitiegenoot SVZW. Bij de Wierdenaren maakte hij acht jaar deel uit van de selectie. Daarvoor kwam Michels twee seizoenen uit voor Excelsior ’31 in de topklasse. In de jeugd speelde hij achtereenvolgens voor Koninklijke UD, Vitesse, Go Ahead Eagles en het eerder genoemde Excelsior ’31.

“Na acht jaar bij SVZW te hebben gevoetbald was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Buiten het feit dat de club mijn contract niet verlengde, was het ook tijd voor een nieuwe omgeving. Ik ben blij dat ik die heb gevonden in csv Apeldoorn. Een leuke bijkomstigheid is dat Patrick Maneschijn een relatie heeft met mijn zusje. Daarnaast ligt Apeldoorn op de route, aangezien ik werk in Leusden.”

Michels hoopt bij csv Apeldoorn bovenin mee te gaan draaien in de eerste klasse. “We hebben een jonge, talentvolle spelersgroep, dus dat moet zeker mogelijk zijn. Met mijn 29 jaar ben ik de oudste van de selectie en wil ik zeker de kar gaan trekken. Dat is iets wat in mij zit, maar wat ik de afgelopen jaren bij SVZW helaas door blessureleed niet altijd op het veld heb kunnen tonen. Ik ben momenteel volledig fit en zie ernaar uit om weer week in, week uit te gaan spelen.”