Sport

Nieuweling gekoppeld aan titelverdediger bijn33e Columbia Veeneman zaalvoetbaldriedaagse

APELDOORN – Voetbalminnend Apeldoorn luidt het oude jaar traditiegetrouw uit in de zaal. Sporthal Zuiderpark fungeert ook in 2016, als vanouds, als locatie voor het jaarlijkse zaalvoetbalfeest waar elke rechtgeaarde liefhebber reikhalzend naar uitkijkt: de Columbia Veeneman Zaalvoetbaldriedaagse. Op 28, 29 en 30 december is het weer zover.

Donderdagavond vond in de kantine van Columbia de loting plaats voor de Apeldoornse zaalvoetbalklassieker. De 33e editie alweer. Dat de oude vertrouwde hal aan de 1e Wormenseweg bij de populaire jaarafsluiter andermaal uit z’n voegen zal barsten, daar bestaat geen twijfel over. “Accres had ons graag naar de Mheenhal zien gaan, maar wij komen uit Apeldoorn-Zuid. Wij horen in het Zuiderpark”, sprak Columbia-voorzitter Eddie Zeën voorafgaand aan de loting.

Zoals elk jaar binden acht Apeldoornse voetbalclubs drie dagen achtereen in de zaal de strijd met elkaar aan. Op woensdag, donderdag en vrijdag rolt de bal van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Overdag geven de meest balvaardige talenten uit A-, B-, C-, D- en E-jeugdteams een staaltje van hun kunnen weg. De eerste elftallen van de deelnemende verenigingen showen ’s avonds hoe zij indoor uit de voeten kunnen.

Nadat in voorgaande jaren AGOVV en TKA al moesten afhaken, verdween ditmaal ZVV’56 noodgedwongen van de deelnemerslijst. De club uit Zevenhuizen kan niet meer in elke leeftijdscategorie een team op de been brengen. Dit geldt als voorwaarde om aan de Columbia Veeneman Zaalvoetbaldriedaagse mee te mogen doen. Beekbergen neemt de opengevallen plaats in.

Bij de eerste elftallen mag de nieuweling de borst natmaken. Beekbergen wordt in poule A gekoppeld aan Victoria Boys en de winnaars van de twee meest recente edities, Apeldoornse Boys (2014) en csv Apeldoorn (2015). Het organiserende Columbia is in poule B ingedeeld met Albatross, WSV en Robur et Velocitas.

Henk Calot, namens de Beekbergenaren aanwezig, deinst niet terug voor een confrontatie met titelverdediger csv Apeldoorn. “Die kunnen wij hebben de zaal”, lachte het bestuurslid technische zaken van de vierdeklasser in aansluiting op de loting.