Sport

Mourad Kasrioui twee keer trefzeker voor Victoria Boys

APELDOORN – Victoria Boys herstelde zich afgelopen zondag van de nederlaag tegen TKA en het gelijkspel tegen Alexandria. Op eigen veld had het team van trainer Eric Whittie weinig te duchten van Loenermark. Door de afgetekende 3-0 zege klimmen de Victorianen naar de vierde plaats in de vierde klasse G. Clubtopscorer Mourad Kasrioui bracht zijn seizoentotaal op acht, maar niemand hoefde de tweevoudige doelpuntenmaker te vertellen dat hij eigenlijk vaker had moeten scoren.

Omdat het duel drie weken eerder was afgelast, moesten Victoria Boys en Loenermark in de herkansing. Het veld dat op 22 oktober onbespeelbaar was verklaard, werd ditmaal wel deugdelijk bevonden. Met name de thuisclub kon er prima op uit de voeten. Met Kasrioui als meest trefzekere frontsoldaat. Twee keer liet de aan het begin van het seizoen van Columbia aan de Berghuizerweg teruggekeerde aanvaller het net bollen (Victoria Boys-goal nummer drie kwam van de voet van Tom Hagen, red.), minstens evenveel goede scoringskansen had hij onbenut gelaten.

Terwijl hij zich trekkebenend richting kleedkamer voortbewoog, scoorde de 26-jarige spits eveneens qua zelfkritiek. “Het had wel wat meer gekund, ja. Ik ben altijd kritisch op mezelf.” Maar waarom klagen als je zojuist met 3-0 van het veld bent gestapt? Net hersteld van een enkelblessure vond de aanvalsleider van de oranjewitten het vooral belangrijk dat hij zich 90 minuten lang staande had weten te houden op de zware grasmat. “Op de laatste twee trainingen voelde ik al dat ik weer helemaal terug ben.”

Twee mindere wedstrijden kan altijd, zo redeneerde Kasrioui. “We laten ons niet gek maken. Tegen TKA en Alexandria lieten we het afweten qua strijd. Door deze overwinning haken we weer aan. Vorig jaar moest Victoria Boys het doen met twaalf man, maar bleef het blessures bespaard. Nu zijn er al wel zes of zeven mensen geblesseerd geweest. Doordat er wat spelers zijn bijgekomen, is het nu wat beter op te vangen. 

Extra aanwas uit het tweede elftal van WSV biedt trainer Eric Whittie wat meer mogelijkheden. De rentree van Kasrioui zelf maakt Victoria Boys evenmin slechter. “Ik heb een paar mooie jaren gehad bij Columbia. Voetballen in de tweede klasse was wel een uitdaging geweest. Maar bij Victoria Boys zitten mijn vrienden, hier voel ik me thuis”, verklaarde de verloren zoon kort zijn overweging om terug te keren op het oude nest.

Kasrioui gelooft stellig dat hij met Victoria Boys in het huidige seizoen een rol van betekenis gaat spelen in de ‘Apeldoornse Bundesliga’. “Wij kunnen nog veel beter. De ploegen die nu bovenaan staan gaan ook punten laten liggen, let maar op. Wij gaan sowieso voor een periode. Ik verwacht dat we bij de eerste drie kunnen eindigen”, verklaarde de topscorer vol overtuiging. Zijn eigen doelpunten leveren een welkome contributie bij de weg omhoog. “Bij Columbia speelde ik wat meer hangend. Nu sta ik in de spits. Ik sta nu op acht goals. Ik blijf scoren.”

Eric Whittie is maar wat blij met Kasrioui, maar plaatste tevens een kanttekening bij diens optreden tegen Loenermark. “Mourad was erg onrustig in de afronding. Hij maakte er twee, maar had er wel vijf moeten maken. Dat weet hij zelf ook.”

De oefenmeester van de vierdeklasser keek sowieso opgetogen terug op hoe zijn manschappen zich herpakten na de vijf weggegeven punten uit de voorgaande twee competitieoptredens. “Dit was het Victoria Boys zoals ik het graag wil zien. Voor het eerst sinds een aantal weken werd er weer gevoetbald met de juiste passie en bezieling. Ik ben zeker tevreden over de manier waaróp we hebben gewonnen. Ook voor het publiek was het een leuke wedstrijd.”