Sport

Karate-do Smaal leerlingen wederom succesvol bij Benelux karatekampioenschappen

AMSTERDAM/APELDOORN – Op zondag 8 maart werd in de Sporthallen Zuid te Amsterdam de internationale Benelux karatekampioenschappen gehouden. De Apeldoornse karateschool Karate-do Smaal was goed vertegenwoordigd met zijn leden. Er werd gestreden bij de onderdelen kumite en kata.

Bij het onderdeel kata draaide de meervoudig kata kampioen Selina Cicek mee. Zij is de huidige Nederlandse en Open Nederlandse karatekampioene. In Amsterdam liet Selina haar klasse zien. Ze won overtuigend haar wedstrijden en werd voor de tweede keer in Amsterdam kampioen kata.

Selina deed in februari nog mee aan de Europese kampioenschappen die in Budapest werden gehouden. Daar bereikte zij de tweede ronde en kwam net tekort om in de finaleronde te komen. Na het EK was haar zelfvertrouwen enigszins verminderd, maar met deze overwinning heeft ze haar zelfvertrouwen volledig teruggekregen.

Matthew Martens draaide bij de senioren een goede wedstrijd. Hij werd derde bij het onderdeel kata senioren. Sander Donatz werd kampioen bij de kata jeugd tot 12 jaar. Deze jonge topper gaat het zeker maken in de toekomst.

In het onderdeel kumite werd Nerena de Boer – bij meisjes tot 28 kilogram – kampioen. Zij is een talent in het kumite en vecht elke wedstrijd heel goed. Nerena laat zien dat je nooit moet opgeven en moet blijven vechten tot de wedstrijd is afgelopen. Zij heeft nu al meerdere titels op haar naam staan en kan in de toekomst nog veel bereiken.

Bij de jongens tot 10 jaar en 35 kilogram vocht Vince Feenstra goede wedstrijden. Hij bereikte een mooie derde plaats. Stan de Boer vocht in de klasse tot 14 jaar en bereikte de finale. Hij verloor nipt en werd tweede in zijn klasse. Nurettin van Emst draaide in de cadetten groep (14 en 15 jaar) in de voorronden goed mee, maar helaas in de finale verloor hij op voordeel van de tegenstander.

Al met al een zeer geslaagd kampioenschap voor de leden van Karate-do Smaal.