Sport

Hans uit den Bogaard blij met nieuwe kans op oude nest

APELDOORN – Peter Bosz vond de voetballer Hans uit den Bogaard in 2000 niet goed genoeg voor het topniveau dat het ambitieuze AGOVV destijds nastreefde. Zeventien jaar later onthaalt het ‘technisch hart’ van de Berg en Bosclub de trainer Hans uit den Bogaard met open armen om de ambities van het huidige AGOVV gestalte te geven. “Ik voelde me gevlijd dat ik hun kandidaat was”, aldus de opvolger van Jerry Cooke bij zijn terugkeer op het oude nest.

De afspraak voor een interview stond al geruime tijd. Tweeënhalve week geleden liet de trainer van SV Epe echter weten het geplande gesprek te willen uitstellen. Hij was rond gekomen met een nieuwe club. De 49-jarige Apeldoorner wilde daarom eerst zijn eigen spelersgroep inlichten en wachten tot de club in kwestie zijn komst officieel via de eigen kanalen naar buiten bracht. Het enige dat Uit den Bogaard kwijt wilde, was dat zijn nieuwe club zich ‘op minder dan een uur rijden van Apeldoorn’ bevond…

 

“Ik vond het belangrijk dat mijn spelers het van mij hoorden. De reacties bij Epe waren positief. Iedereen was blij voor me”, trekt Uit den Bogaard met een goed gevoel de deur achter zich dicht op de Wachtelenberg. Met een kampioenschap in de derde klasse D als kroon op zijn driejarige verblijf in Epe. “Iedereen zegt wel dat die noordelijke afdeling zo zwak is, maar daarmee doe je het elftal te kort. Als je 66 punten haalt en 95 keer scoort, zegt dat wel iets over de kracht van het team. Het was een mooie afsluiting van een traject waar we drie jaar geleden aan begonnen.”

 

Bij zijn oriëntatietocht naar een volgende challenge kwam het telefoontje van AGOVV als geroepen. “Na twee gesprekken was het rond. Ik ben er volledig blanco ingegaan. Ik wist dat Jerry Cooke nog een contract had voor een jaar. Ik had veel vragen. Ik wilde alles weten over de werkwijze en over hoe het elftal eruit komt te zien. Overal zijn goede afspraken over gemaakt. Jerry is leidend, maar ik ben overal bij betrokken. We hebben dagelijks contact. Met Jerry en ook Paul de Bruin zit er bij AGOVV natuurlijk enorm veel knowhow. Met zulke mannen kun je fantastisch over voetballen praten.”

 

Vorige week verbond de voormalige speler van AGOVV, WSV en Robur et Velocitas zich voor een periode van twee jaar aan de club waar hij als achtjarig knaapje zijn eerste schreden op een voetbalveld zette. Na de moeizame handhaving in de tweede klasse gaat Cooke verder als technisch coördinator voetbalzaken. Uit den Bogaard vult de daardoor ontstane leegte op de bank op. “Ik heb AGOVV afgelopen seizoen een paar keer zien spelen. Er staat een goed voetballend elftal dat zeker tweede klasse-waardig is. De kern van de groep blijft. Het zou alleen in de breedte nog wel wat beter kunnen. We moeten zeker voor een periodetitel gaan.”