Sport

Groen Wit’62 kan TKA-debuut Yildirim niet bederven

APELDOORN – De trainer van Groen Wit’62 had er na afloop begrijpelijkerwijs flink de smoor in. Zijn collega van TKA lachte het laatst. Tot twee keer toe namen de groenwitten van Maarten de Harder zondagmiddag in het Orderbos de leiding. Door een doelpunt ver in blessuretijd behaalden de mannen van de debuterende Ugur Yildirim in extremis alsnog een 3-2 zege in een meeslepende derby die het seizoen in de ‘Apeldoornse Bundesliga’ klankvol inluidde.

“Die derde goal viel volgens mijn klokje in de 98e minuut”, reageerde De Harder hoofdschuddend, in aansluiting op de late nederlaag die zijn ploeg op de openingsspeeldag in de vierde klasse G moest slikken. Het was zuur voor de Groen Wit-trainer. Zijn equipe schoot energiek uit de startblokken en leek op weg naar een verrassing tegen de uit de derde klasse gedegradeerde opponent. Al voor rust lieten de bezoekers uit De Maten na om TKA op een onoverbrugbare achterstand te zetten. “Dan moet je het goed kunnen uitspelen”, besefte De Harder dat Groen Wit de kansen op een zege in de eerste plaats zelf had laten liggen.

 

De verliezende coach concludeerde dat de arbiter van dienst te lang had laten doorspelen. “Ik vind dat de scheidsrechter daar een rol in heeft gespeeld. Ook werden in de tweede helft alle diepe ballen afgevlagd. Het neemt niet weg dat ik verder positief kan zijn over het team. Alleen koop ik daar niks voor. We hadden allemaal het gevoel dat we voor het eerst in vijf jaar met drie punten aan de competitie konden beginnen. Het lijkt me logisch dat we daar van balen. Ik vind namelijk dat wij beter waren. Verwachtingen voor dit seizoen spreek ik nog niet uit. Rond de winterstop bepalen we wat de doelstelling gaat worden. We hebben in elk geval een goede selectie. In de breedte zijn we sterker geworden. Met Miquel Suarez Escalante kregen we er vorige week nog heel veel snelheid bij.”

 

Collega Yildirim, voor het eerst in een competitieduel als hoofdcoach op de TKA-bank, had minder redenen tot klagen. De overwinning betekende een fijne opsteker voor de Orderbosclub. Al hamert de nieuwe trainer erop dat er, ondanks de drie punten, nog veel voor verbetering vatbaar is bij TKA. “Wij hebben nog minstens een maand nodig om écht fit te worden. Qua arbeid die er vandaag in is gestoken, kan ik wel tevreden zijn. Twee keer achter staan en dan op wilskracht die wedstrijd winnen, daar verdienen de jongens een compliment voor.”

 

“Arbeid, arbeid, arbeid”, luidt het motto waarmee de oud-prof TKA omhoog wil stuwen. Op de trainingen moet daartoe in de komende maanden de basis worden gelegd, zo stelt hij. “Een paar rotte appels zijn weg. We hebben er wat jonge jongens bijgekregen. Al die jongens zijn erg gretig. Ze willen heel graag. Daarom vind ik die dinsdagen en donderdagen belangrijker dan de zondagen. Als iedereen op die avonden komt trainen, ben ik er van overtuigd dat we dit seizoen bovenin gaan meedraaien.”

 

Daarnaast kan de aanwezige individuele klasse dit seizoen een bepalende rol gaan spelen in de vierde klasse G. Wie zoals Yildirim in de aanval de luxe heeft van een heus koningskoppel, zal voor elke tegenstander moeilijk af te stoppen worden. Cihan Özcan en Ramazan Albayrak betekenen een garantie voor doelpunten. Het duo deed meteen bij de competitieouverture al van zich spreken. Vooral van nieuweling Albayrak verwacht zijn trainer veel. “Alleen al in zijn linkerbeen bezit Ramazan meer kwaliteiten dan alle andere voetballers in de vierde klasse.”