Sport

Gemengde gevoelens bijnterugkeer voor Van Arum

APELDOORN – Aan zijn vorige bezoek aan csv Apeldoorn bewaarde Hans van Arum betere herinneringen. Bij de in mei op sportpark Orderbos gespeelde beslissingswedstrijd tegen Berkum promoveerde Van Arum met SDV Barneveld naar de Hoofdklasse. De 4-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen csv Apeldoorn zal de voormalige oefenmeester van de profs van AGOVV liefst zo snel mogelijk willen vergeten. “Andere ambiance, andere tegenstander.”

“Wij hadden veel moeite met die bewegende mensen. We waren heel vaak te laat en liepen te veel naar achteren. In de omschakeling kun je vaak wat doen, maar we verloren alle belangrijke duels. Bijna iedereen krijgt bij ons een dikke onvoldoende. Een punt hier in Apeldoorn zou voor ons ook een bonuspunt zijn geweest. Zoals elke gepromoveerde club hebben wij het moeilijk. Wij moeten de punten pakken tegen Dronten, Flevo Boys of Oranje Nassau, niet tegen DOVO, ACV of csv Apeldoorn. Wij willen erin blijven en hopen ons zo snel mogelijk veilig te spelen”, sprak Van Arum na de koude douche in het Orderbos.

Zijn verblijf bij de BVO AGOVV in het seizoen 2011-2012 lijkt voor de oud-prof het einde te zijn geweest van een trainersloopbaan in het betaalde voetbal. “Wanneer er ooit nog eens een leuke club komt, zou ik er wel over nadenken. Maar ik heb een leuke baan en ga het niet meer romantiseren. Van een club als Emmen wil ik geen trainer worden.”

Het huwelijk tussen Van Arum en de Apeldoornse BVO stond niet bepaald onder een gunstig gesternte. “Het doet wel pijn zoals het gegaan is. Al heb ik bij AGOVV wel met allerlei leuke mensen gewerkt. Dat ik weg moest, was natuurlijk een drogreden. Zoiets tekent echter wel vaak je toekomst. Je kunt het als trainer niet alleen. Ad van der Molen, de voorzitter, stond er ook helemaal alleen voor. Er waren geen middelen. Het was eigenlijk meer een tijdbom. Dat blijkt ook wel uit hoe het gegaan is. Een half jaar later ging AGOVV failliet.”