Sport

David Nilsson en Kim Dillen winnaars Acht van Apeldoorn

APELDOORN – Tijdens de 46ste editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon werd Zweed David Nilsson met een tijd van 22:40 minuten eerste en verbrak hij het parcoursrecord. Na hem finishte Marokkaan Mohamed Agourram met een seconde verschil en Tariq Ahmed El Amri uit Saoedi-Arabië werd met een tijd van 22:46 derde. 

Bij de vrouwen was er een Nederlands erepodium en won Kim Dillen in een tijd van 26:46, de tweede plek was er voor Jacelyn Gruppen met 27:18 op de teller en derde Lesley Smit met 27:39.

Op de Asselronde ging Mohamed Oumaarir uit Marokko als eerste over de streep (1:21:57), tweede werd Emanuel Biwot (1:25:21) en derde Torsten Graw (Duitsland) met 1:25:44. Bij de dames ging net als vorig jaar de eerste plek naar de Belgische Manuela Soccol (1:36:15), Radka Churanova uit Tsjechië werd tweede met 1:36:33 en derde de Nederlandse Marije Geurtsen met 1:36:58. Een compleet overzicht van de uitslagen kunt u vinden op www.midwintermarathon.nl. U kunt hier ook extra zoeken op leeftijdscategorieën en jongens/meisjes en dames/heren.

Een recordaantal van 14.004 deelnemers had zich ingeschreven voor het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland. Voorzitter Frans Mulderij: “Gisteren tijdens de trail was het al enorm genieten met het prachtige parcours door het Kroondomein en het witte decor. Vandaag tijdens de andere onderdelen was het weer enorm genieten. Snelle tijden van de lopers, enthousiaste reacties en heel veel sfeer bepaalden deze 46ste editie. Het is echt prachtig om tijdens de start van de Acht van Apeldoorn twaalf minuten lang lopers over de startlijn te zien gaan. Een groot, lang lint van enthousiastelingen. En wat de dag ook extra glans geeft is het parcoursrecord op de Acht van Apeldoorn van de Zweed David Nilsson. En verder hebben ook nog eens vier lopers onder het parcoursrecord gelopen van de Acht van Apeldoorn, wat een prachtige dag!”

Het was ook druk langs het parcours. “Vanaf de start tot De Naald stond het publiek rijen dik”, zo stelt Mulderij tevreden vast. “Het was echt heel gezellig druk op de Loolaan. Ook op andere punten op het parcours zoals bij Berg en Bos was het hartstikke druk met toeschouwers.” En dan de vrijwilligers. Mulderij: “Ook vandaag hebben onze vrijwilligers de lopers een warm onthaal gegeven”, zo onderstreept Mulderij. “We hebben een ongelooflijk trouwe club mensen (zo’n 400 op deze dag) die ervoor gezorgd hebben voor waar we nu staan. We zijn een van de grootste hardloopevenementen van het land maar belangrijker is dat lopers de inzet van deze vrijwilligers enorm waarderen. Daarom zeg ik ook nu weer:
hulde aan onze vrijwilligers!” 

De 47ste editie van de Midwinter Marathon vindt plaats op zondag 2 februari 2020.